Autor Wątek: Yaris IV Android Auto i google maps tryb dzień/noc  (Przeczytany 1469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline florekk

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris IV, RAV4
Yaris IV Android Auto i google maps tryb dzień/noc
« dnia: 03 Czerwca 2024, 13:54:30 »
Witam

Mam Yarisa IV z 2021 roku wersja exe z hud i telefon podłączony przez Android Auto. Problem jest tak, że Google Maps nie przełączają się automatycznie w tryb ciemny (noc).
Poziomy jasności zegarów są ustawione osobno dla trybu z włączonymi światłami, w ustawieniach Android Auto przełączanie trybu jest w auto.
Po wjechaniu do garażu lub jeździe po zmroku, zegary się ściemniają, ale Mapy na wyświetlaczu zostają jasne. W tryb ciemny można je jedynie przełączyć ręcznie w ustawieniach.

Ten typ tak ma?
Bo wybieram się do ASO i chciałbym wiedzieć jak bardzo mam się upierać, że to nie działa jak powinno :)

W RAV4 z 2020 rok u z tak samo wyglądającym samym systemem, i tym samym telefonem, mapy ładnie automatycznie przechodzą w tryb ciemny.

MF

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Yaris IV Android Auto i google maps tryb dzień/noc
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Czerwca 2024, 14:07:21 »
Ustawienie do trybu dziennego/nocnego/auto jest w ustawieniach telefonu (Ustawienia / Ustawienia Połączeń / Android Auto / Mapy - tryb dzienny/nocny) - ale skoro mówisz, że z tym samym urządzeniem ale innym autem tryb zmienia się automatycznie to dziwnie :|

Offline florekk

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris IV, RAV4
Odp: Yaris IV Android Auto i google maps tryb dzień/noc
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwca 2024, 14:14:57 »
A u ciebie to działa? Mapy przechodzą w tryb nocny? Dziś mi zaktualizowali soft w systemie, ale jest bez zmian.

Muszę jeszcze jakiś inny telefon spróbować (nie Motorolę), może Yaris nie lubi Motki. (a nawet dwóch różnych Motek)

MF

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl