Autor Wątek: Corolla zagłówek  (Przeczytany 2262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szefo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla
Corolla zagłówek
« dnia: 05 Czerwca 2024, 21:00:33 »
Wersja Corolla GR ma w moim odczuciu strasznie niewygodne zagłówki. Siedząc w fotelu człowiek już się trochę garbi, a dochodzi wystający zagłówek, którego praktycznie nie da się regulować(minimalnie góra/dół bez możliwości obrotu). Siedząc sprawia wrażenie jakbym był zawinięty w literę C. To na pewno tak ma być? Bo zdrowe to nie jest.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Corolla zagłówek
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Czerwca 2024, 18:33:15 »
Nie wiem, czy masz źle, bo ja w wersji Comfort też mam zagłówki pochylone do przodu i nie narzekam, jest to dobre rozwiązanie w razie zderzenia. Zagłówek nie napiera mi na głowę z tyłu. Może masz za bardzo pochylone do przodu oparcia, źle wyregulowane siedzenie? I widzę, że też jesteś zwolennikiem mat, nakładek na siedzenia tak, jak ja, bo niektórzy krytykują to tutaj, śmieją się z tego ;)

Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Czerwca 2024, 20:12:31 »
I widzę, że też jesteś zwolennikiem mat, nakładek na siedzenia tak, jak ja, bo niektórzy krytykują to tutaj, śmieją się z tego ;)
Ja po prostu nie wiem jaki cel jest tych nakładek. Estetycznie to nie wygląda, no chyba, że wygodniej się siedzi, ale niby dlaczego?  Dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest, zadowolenie przyszłego kupującego. Ale ja kupuję samochody dla siebie , a nie dla następnego użytkownika. Dobrze, że nie masz wentylowanych siedzeń, bo miałbys kłopot  :grin:

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Czerwca 2024, 20:26:27 »
Proszę tylko, nie śmiej się ze mnie ;) Zgadłeś. U mnie powodem zakładania tych mat jest ochrona siedzeń przed zabrudzeniem, przy okazji większy zysk przy ewentualnej odsprzedaży za ładne wnętrze i lśniącą nowością kierownicę, bo na kierze też mam nakładkę ;) A komfort siedzenia na tej wyprofilowanej, piankowej macie jest trochę mniejszy, niż na gołych siedzeniach. No, niestety, mam takie dziwactwo, wygodnie mi z tym i nic na to nie poradzę. Pozostaje mi tylko prosić Ciebie o zaakceptowanie tego :-(

pireus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwca 2024, 20:43:29 »
Pozostaje mi tylko prosić Ciebie o zaakceptowanie tego :-(
Każdy ma swojego bzika  :grin:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:08:14 »
Fajnie, że dbasz o auto dla kolejnego nabywcy :).

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Czerwca 2024, 20:03:02 »
To nie dla kolejnego nabywcy. Dbam dla własnego zadowolenia i dla zaspokojenia swojego bzika, jak napisał pireus ;) I nie tylko kolejny nabywca na tym zyska, ale i ja też, bo cena auta będzie wyższa. Poza tym nie wiadomo, czy w ogóle będzie kolejny nabywca po tym, co producenci zaczynają wyprawiać z nowymi generacjami aut. Ale skupmy się na tych zagłówkach, bo szefo coś zamilkł.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Czerwca 2024, 23:07:44 »
Ja bym zaczął od wizyty u fizjoterapeuty bo jesteś pierwszy, który zgłasza ten problem.
Fakt Toyoty nie mają za dużo możliwości w zakresie regulacji fotela ale zawsze da się znaleźć optymalną pozycje do siedzenia.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Czerwca 2024, 18:14:14 »
Możliwości regulacji fotela za bardzo nie ma, ale napieranie zagłówka na głowę może powodować za duże pochylenie oparcia do przodu. Wiem, że jedni lubią jeździć w pozycji leżącej, a inni ustawiają oparcie tak, że mają kierownicę na klatce piersiowej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl