Autor Wątek: Carina E - dorabianie przewodów gumowych układu chłodzenia  (Przeczytany 1417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline geralt5

• Toyot Leżący
  • *
Czy ktoś orientuje się (być może przerabiał sam kiedyś ten temat) jakie średnice mają przewody gumowe układu chłodzenia, te które wychodzą z obudowy termostatu do nagrzewnicy oraz te cieńsze, które idą w ten element pomiędzy kolektorem ssącym, a czarną rurą dolotową powietrza?
Pytam, ponieważ o ile udało mi się określić numery części OEM, o tyle znalezienie takowych jest praktycznie niemożliwe. Znalazłem te cieńsze na jakiejś anglojęzycznej stronie, natomiast tych drugich nigdzie nie ma i  dlatego też zacząłem zastanawiać się nad "dorobieniem" takowych. Znajdują się w dość ciasnym miejscu i bez demontażu ciężko o dokładne pomiary (poczyniłem takowe po średnicy zewnętrznej, ale nie są one tak dokładne jak bym tego chciał + bez demontowania nie mam pojęcia jaka jest średnica wewnętrzna).
Tak więc jeżeli ktoś kiedyś przerabiał podobny temat i ma gdzieś zapisane te wymiary, to będę wdzięczny za podzielenie się nimi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl