Autor Wątek: Corolla E21 1.6 valvematic komunikat głosowy "podłącz kabel ład. samochodowowej"  (Przeczytany 855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bambek1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 1.6
Witam.
Od ponad tygodnia jestem posiadaczem, a właściwie to małżonka corolli E21 2020r. 1.6 valvematic. Nie hybryda.
Dziś dostałem telefon, że w czasie odpalania po wyświetleniu ekranu powitalnego auto "przemawia słowami": "podłącz kabel ładowarki samochodowej".

Auto u poprzedniego właściciela stało z kompletnie padniętym akumulatorem (MUTLU) chyba jeszcze ori. Akumulator naładowałem, niby wstał, napięcie trzyma, gęstość elektrolitu delikatnie na jednej celi jest słabsza, na białym polu areometru. Auto odpala bez problemu.
Zdaję sobie sprawę, że w zasadzie powinien być wymieniony, ok to jest do zrobienia od ręki. Tylko czy to jest powód tego komunikatu, czy o co chodzi innego?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Witamy,

A jakie urządzenie wydaje ten komunikat? Bo napewno nie Toyotowskie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Bambek1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 1.6
Też mnie to trochę dziwi, bo przewertowałem instrukcję i nic o takich komunikatach nie znalazłem. Niestety jestem poza domem do jutra i nic sam nie sprawdzę w tej sprawie. Opieram się tylko na relacji kierowniczki.
Już mi różne pomysły do głowy przychodzą, że może to nawigacja a raczej telefon sparowany przez bluetooth się upomina o połączenie.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2024, 14:00:40 wysłana przez Bambek1 »

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
auto "przemawia słowami": "podłącz kabel ładowarki samochodowejj"
A jakie urządzenie wydaje ten komunikat? Bo napewno nie Toyotowskie
Niestety jestem poza domem do jutra
Opieram się tylko na relacji kierowniczki.

Połącz kropki ....
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2024, 07:52:34 wysłana przez shark_ »
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl