Autor Wątek: Zakup verso 1.8  (Przeczytany 13960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dk.87

• Gość
Zakup verso 1.8
« dnia: 27 Czerwca 2024, 10:38:10 »
Witam jestem nowy i proszę o pomoc, chcę kupić pierwszą toyote i wybór padł na verso. Znalazłem niedaleko takie ogłoszenie
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-verso-toyota-verso-1-8-147km-skyview-edition-przebieg-tylko-104-tys-ID6GxVUY.html

Na co zwrócić uwagę przy oględzinach? Widziałem, że te verso mają takie wklejki z folii na drzwiach w dolnym rogu i na błotniku to świadczy o tym że nie było nic malowane? Czy są jakieś wady fabryczne? Można gdzieś sprawdzić historię po nr vin? Dzięki za pomoc z góry

pireus

• Gość
Odp: Zakup verso 1.8
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2024, 12:00:25 »
Widzę, że w samochodzie olej wymieniany co 30 tys. km. Trochę słabo.

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwca 2024, 12:06:02 »
Gdzie to widzisz?

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2024, 12:43:02 »
W Niemczech to chyba już standard olej co 30 tyś albo i 50 tyś. Nie widzę tych wklejek na drzwiach co powinny być w rogu w ogóle tak te zdjęcia zrobione żeby nic nie było widać

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwca 2024, 12:45:52 »
Witam jestem nowy i proszę o pomoc, chcę kupić pierwszą toyote i wybór padł na verso. Znalazłem niedaleko takie ogłoszenie
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-verso-toyota-verso-1-8-147km-skyview-edition-przebieg-tylko-104-tys-ID6GxVUY.html

Na co zwrócić uwagę przy oględzinach? Widziałem, że te verso mają takie wklejki z folii na drzwiach w dolnym rogu i na błotniku to świadczy o tym że nie było nic malowane? Czy są jakieś wady fabryczne? Można gdzieś sprawdzić historię po nr vin? Dzięki za pomoc z góry

Sprawdź auto na stronkach autodna, potem zaufany mechanik i np.skp albo ASO jak się nie znasz.

W de masz 50% szans na serwis co w sumie jest do zaakceptowania biorąc pod uwagę że ta opcja silnikowa jest ok.

Jak nie ma rdzy i wszystko jest ok.brać i cieszyć się :-)

W Niemczech to chyba już standard olej co 30 tyś albo i 50 tyś
Dokładnie tak, w innych krajach jest to samo. Tym bym się nie przejmował.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwca 2024, 12:55:54 »
Gdzie to widzisz?
Na zdjęciu, zmiana robiona przy 94 tys. następna ma być po 124 tys.
Tym bym się nie przejmował.
A ja bym się przejmował. Samochód 9 letni i pewnie 3 zmiany oleju. Co ile km zmieniasz olej w swoich samochodach ?
Jakie są rekomendacje Toyoty? Dla Ciebie nawet samochód po szkodzie całkowitej nie stanowi problemu.
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2024, 13:11:15 wysłana przez pireus »

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2024, 13:02:13 »
Ale z aso w tej książce niby jest, że co roku 15 tyś. Może 2 właściciel oszczędzał na oleju. Da się coś sprawdzić po tym vin ewentualnie mam nr rejestracyjny Niemiecki SBBT135

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2024, 13:10:57 »
Ale z aso w tej książce niby jest, że co roku 15 tyś. Może 2 właściciel oszczędzał na oleju. Da się coś sprawdzić po tym vin ewentualnie mam nr rejestracyjny Niemiecki SBBT135
Sprawdź ewentualnie jakąś ciągłość przebiegów, reszta szkoda zachodu bo i tak liczy się stan auta na tą chwilę.

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Czerwca 2024, 13:20:37 »
Problem jest też tego typu że to niby przyjechało 2 dni temu i nie jest zarejestrowana, ani tym jechać do skp albo mechanika

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Czerwca 2024, 13:30:52 »
Problem jest też tego typu że to niby przyjechało 2 dni temu i nie jest zarejestrowana, ani tym jechać do skp albo mechanika
Pogadaj z nimi, jak wyczują że jesteś poważnie zainteresowany to coś wymyślą żeby dostać się na skp . Do tego jak planujesz zabranie auta ? Wypożyczasz lawetę? Czy chcesz po weryfikacji tylko papiery żeby wrócić z blachami PL? 
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2024, 13:40:48 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Czerwca 2024, 13:38:33 »
Po pierwsze czy sprzedawca da Ci fakturę i potwierdzenie dokonania opłat czy będzie kombinował z umową „na niemca”.
Po drugie zobacz po ile są te samochody w DE. Od ceny odejmij opłaty, transport i zysk sprzedawcy.
Dobrych aut nikt tanio się nie pozbywa…
Ustal skąd jest to auto. Parę powodzi w DE było w ostatnim czasie.
No i nie wracaj na kołach na tablicach „kolekcjonerskich” bo to dzisiaj jest przęstepstwo.

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Czerwca 2024, 14:14:27 »
Mówił że gdzieś z ciepłego rejonu Niemiec nie ma rdzy. Faktura i mówił żeby zarejestrować auto i przyjechać z blachami i zabrać.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Czerwca 2024, 15:03:10 »
Z tym „zarejestrować i brać” to jakaś nowa moda.:) Odkręcenie tego nie jest takie proste.
A gdzie są te ciepłe rejony Niemiec?

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Czerwca 2024, 15:14:11 »
Gdzieś przy granicy belgia Francja. Teraz handlarze się boją bo już nie da rady na te kolekcjonerskie jak złapią to i on ma sprawę karną i kupujący

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Czerwca 2024, 15:26:46 »
Mówił że gdzieś z ciepłego rejonu Niemiec nie ma rdzy. Faktura i mówił żeby zarejestrować auto i przyjechać z blachami i zabrać.
Czyli normalne rozwiązanie, sprawdzasz, kupujesz na podstawie f.vat marża i wracasz z polskimi blachami. Jesteś do przodu o PCC i czas na formalności.

Jak stan będzie ok.to nie masz co się zastanawiać a tym bardziej skąd auto pochodzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl