Autor Wątek: Prośba o Informację na Temat Czasu Oczekiwania na Toyotę CHR 2024  (Przeczytany 76031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skuter1946

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: c-hr
Odp: Prośba o Informację na Temat Czasu Oczekiwania na Toyotę CHR 2024
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Sierpnia 2024, 10:39:40 »
u mnie termin w teorii też był na 2 września, u dealera jeszcze montaż czujników (tył + przód) + hak. Kordian tak z ciekawości ile ci powiedzieli u dealera za montaż czujników?

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Sierpnia 2024, 10:43:57 »
W tym czasie mogłem już kupić taki sam model od ręki, bo widziałem, że niektóre salony mają zapas.
ot co. Dlaczego odpuściłeś?

Offline k0rdian

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota C-HR
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Sierpnia 2024, 11:01:51 »
Za montaż czujników 2000 zł, ale jeszcze za zakup jest 1000 zł z Vouchera, więc 1000 zl mnie wyniesie.

A dlaczego odpuściłem? Nawet nie odpuściłem, bo nie miałem kiedy odpuścić, po prostu już po formalnościach w salonie dostałem info, że tyle trzeba czekać (nie podpytałem w trakcie, bo nie przeszło mi przez myśl tak długie oczekiwanie) i finalnie machnąłem na to już ręką, jak było podpisane, ale teraz trochę żałuję, bo jeszcze mogłem to odkręcić. Trudno, muszę czekać.

Offline skuter1946

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Sierpnia 2024, 11:50:12 »
nie ma co żałować Kordian, dłużej będzie nowy :), u mnie czujniki 2500 i vouchera na to nie mogę użyć, bo to niby nie są akcesoria na voucher :(

Offline k0rdian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Sierpnia 2024, 11:55:47 »
Niby tak, ale generują mi się już problemy związane z brakiem samochodu, których nie przewidziałem.
Nigdy wcześniej nie mogłem sobie pozwolić na auto z salonu i nie znałem jeszcze procedur z tym związanych, nie wiedziałem też, że dostarczenie auta tyle trwa.

Co do Vouchera, to jest to chyba zależy od uprzejmości sprzedającego. Mi się trafiła bardzo miła pani i wiele rzeczy mi ogarnia i kombinuje tak, żeby było okej, więc to na duży plus

pireus

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Sierpnia 2024, 12:00:32 »
Nie wiem czy chciałbym mieć montowane w ASO chińskie czujniki, które nie są obsługiwane przez stację multimedialną.  Dlaczego Toyota nie daje możliwości dodatkowego montażu oryginałów ?

Offline k0rdian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Sierpnia 2024, 12:18:12 »
Niby te czujniki są oryginalne z odpowiednią homologacją, ale zobaczymy. Mi nie zależy specjalnie na jakiejś wielkiej precyzji, dotychczas nawet kamery cofania nie używałem, tylko z przyzwyczajenia na lusterkach jeździłem

Offline skuter1946

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Sierpnia 2024, 12:37:19 »
u mnie ściema dealera, że oni byle jakich czujników nie montują i dlatego montują droższe, przód plus tył to 2500, ale fakt że do komputera nie będą podłączone, pewnie jakiś pipczyk schowany gdzieś w bagażniku.

Offline k0rdian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Sierpnia 2024, 12:43:56 »
No ja też nie wierzę, że one będą podpięte pod konsolę multimedialną. Niech będzie cokolwiek, ale ceny mają z kosmosu.
Prosiłem o wycenę kamery na przód i tył, to dostałem propozycję 1600 zł za kamerę, która kosztuje 950 zł na Allegro. A jeszcze napisane, że montaż gratis.

Offline skuter1946

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Sierpnia 2024, 16:03:38 »
A u mnie przy zakupie nowego auta za montaż wszystkiego każą płacić według cennika ich roboczogodziny, porażka. Nie dość że cena akcesoriów z kosmosu to jeszcze żeroboczogodzina około 300

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Sierpnia 2024, 16:53:01 »
Nie są oryginalne, tzn. to nie są te same czujniki co w wersji Style, nie są podłączone do stacji multimedialnej. U mnie głośnik jest przyklejony przy głowie pasażera, za kierowcą xD. Z tym że mnie o tym poinformowali od początku. Znaczy w tym salonie gdzie kupiłem, bo lokalnie twierdzili że identycznie jak w Style, z działającym ekranem... Szczerze to czujniki z tyłu kompletnie się nie przydają, i tak widzę wszystko w kamerze, dużo gorzej jest z przodu, tam są potrzebne a działają jak chcą...
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2024, 17:15:04 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Sierpnia 2024, 16:54:29 »
Niby miały się aktywować po wrzuceniu wstecznego, i dezaktywować po przekroczeniu 15km/h ale ostatnio w ogóle nie działały. Znajomy zamówił tą samą konfiguracje i od 2 tygodni walczą z tymi czujnikami, bo w ogóle nie działają (właśnie ten diller co twierdził że będzie jak w Style, niezły pasztet tam mają :P). Postanowiłem że za 2-3 lata zmieniam auto, jak będzie FL lub nowa generacja CC, to auto kupione bardziej z powodu przeceny i nadchodzących regulacji CAFE.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2024, 17:19:58 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Sierpnia 2024, 16:56:26 »
Nie wiem czy chciałbym mieć montowane w ASO chińskie czujniki, które nie są obsługiwane przez stację multimedialną.  Dlaczego Toyota nie daje możliwości dodatkowego montażu oryginałów ?

Bardzo bym chciał im zostawić te 10k więcej za Style zamiast Comfort, ale obniżka ceny jest tylko na wersję podstawową, 30k za czujniki, felgi i 4 dodatkowe cale ekranu to zbrodnia xD
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline k0rdian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Sierpnia 2024, 17:15:23 »
To jest prawda. Do tego brak czujników parkowania w podstawowej wersji zwlalila mnie z nóg.
Różnica w cenie kolosalna między dwiema wersjami a różnice niespecjalnie.
Ja przesiadam się z samochodu z 2011 roku, więc dla mnie zdecydowanie wystarczy, to co jest w podstawowej.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Sierpnia 2024, 17:18:53 »
Ja przesiadam się z samochodu z 2011 roku, więc dla mnie zdecydowanie wystarczy, to co jest w podstawowej.

Ja z jeszcze starszego, więc jest w zupełności wystarczająco. Liczę że od nowego roku ceny wrócą do 140k i patrząc na aktualne ceny używanych 2-3 letnich C-HR sprzedam go blisko ceny zakupu. Oczywiście wyjdzie jak wyjdzie, zobaczymy.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl