Autor Wątek: Prośba o Informację na Temat Czasu Oczekiwania na Toyotę CHR 2024  (Przeczytany 76006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaja_Tyc

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris
Odp: Prośba o Informację na Temat Czasu Oczekiwania na Toyotę CHR 2024
« Odpowiedź #465 dnia: 24 Sierpnia 2025, 10:57:14 »
Dziękuję za odpowiedzi,

Nurtuję mnie fakt, że auto 14.08.2025 wyjechało w stronę Mszczonowa z portu Koper. Tego dnia pojawił się status" W transporcie Mszczonów, Poland"
Posiadam informację od pracownika Toyoty z 22.08.2025, że auto nie dojechało do Polski. Z czego wynika tak długi transport? Na forum transport innych CHR z portu Koper do Mszczonowa wynosił 3-5 dni. Czy jak auto już dotrze do Mszczonowa nadal będzie miało status " W transporcie Mszczonów, Poland"? Według osoby która pracowała w Toyocie auto z Koper dojeżdża transportem kolejowym chyba na Dolny Śląsk a następni transportem drogowym do CMPL w Mszczonowie.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #466 dnia: 24 Sierpnia 2025, 11:39:39 »
Pilnuj terminu, dzwoń i dopytuj - nękaj non stop. Nie ma znaczenia że ktoś jest na urlopie. Jego tematy zostały przekazane wyznaczonej osobie w zastępstwie.
Statusy są nic nie warte.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #467 dnia: 24 Sierpnia 2025, 12:10:47 »
Dobry wieczór,

To mój pierwszy post na forum, 02.06.2025 zamówiłam wymarzoną Toyotę CHR 1.8 w wersji executive w kolorze biała perła, sprzedawca obiecał auto na max połowę sierpnia (na umowie mam wpisany termin wydania do 31.08.2025 jest to o tyle ważne bo tego dnia oddaję swoje poprzedni auto które jest w najmie Toyoty). Śledziłam etapy produkcji na aplikacji w telefonie oraz na stronie toyoty.pl. Niestety kontakt z sprzedającym mocno się utrudnił i od 14.08 jest na dwu tygodniowym urlopie bez dostępu do maila oraz telefonu. Od innego pracownika udało mi się ustalić w dniu wczorajszym, że moje auto nadal nie dojechało do Polski.
Na stronie Toyota.pl jest informacja od 14.08.2025
"W transporcie
Mszczonow, POLAND
Samochód jest w drodze"
Poprzednio Było: Koper, potem Port Dernice i od 14.08.2025 Transport Mszczonów wg. tego co wyczytałam na forum auto zaczęło się przemieszczać.
W aplikacji MY Toyota: mam zielony znacznik przy etapie "Samochód opuścił fabrykę"

Zwracam się z prośbą do osób które mają większe pojęcie ode mnie w tym temacie, czy w moim przypadku ten okres nie trwa za długo i czy jest szansa na dotrzymanie terminu 31.08.2025r który jest wpisany na umowie. Auto zamówiłam 02.06.2025 więc prawie 3 miesiące temu i myślałam, że cały proces przebiegnie sprawnie.

Z góry dziękuję
Kaja

Przeczytaj jak to wyglądało u mnie https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=58351.0
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl