Autor Wątek: Odtwarzanie z USB  (Przeczytany 848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dion

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
Odtwarzanie z USB
« dnia: 04 Lipca 2024, 16:50:15 »
Witam Kolegów.
Mam problem. W poprzednim aucie był czytnik CD i mogłem odtwarzać np. książkę która składała się z wielu kolejno ponumerowanych plików, np. pięćdziesięciu plików.
Obecnie jest USB do którego można podpiąć Pendrive. Po przegraniu plików z CD na pendrive, można odtwarzać ale startując np. od numer 01, po zakończeniu jego słuchania system przeskakuje nie do następnego 02 a losowo na dowolny z pozostałych.
Czy ktoś się z tym spotkał? Może w jakiś specjalny sposób należy przegrywać pliki z CD na pendrive?
Czy ktoś próbował odtwarzać pliki z zewnętrznego czytnika CD wpiętego do USB samochodu? Czy jest to możliwe? Jeżeli tak, to jaki to był czytnik?

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Odtwarzanie z USB
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lipca 2024, 18:04:43 »
Ja robię tak, zasadniczo mam katalog, a w nim pliki mp3 i każdy plik powinien mieć taką samą nazwę albumu, wtedy system rozpoznaje jakie pliki, np album "różna muzyka" i wszystkie utwory powinny zawierać tą nazwę, w pozycji Album, przerabiam tak programem mp3tag.

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipca 2024, 18:40:02 »
a nie masz czasem włączonego losowego wybierania utworów? to zdaje się, takie dwie "przekrzyżowane" strzałki
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2024, 18:46:45 wysłana przez dziubas »
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lipca 2024, 19:55:38 »
Trzeba pogrzebać w ustawieniach radia i znaleźć odpowiedni dla siebie sposób sortowania plików. Ja mam stare fabryczne audio Toyoty, a mimo to mam mnóstwo możliwości sortowania utworów: po nazwie pliku, po tytule, po albumie, po wykonawcy, losowo. W nowszym radiu na pewno będzie tych możliwości jeszcze więcej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl