Cześć.
Od maja jeżdżę Camry z 2021. Auto jest poleasingowe używane w Norwegii (tu mieszkam). O leasingu pisać nie będę, bo to nudne. Rzecz w tym, że poprzedni właściciel/użytkownik samochodu miał "dopięte" do urządzenia multimedialnego kilka usług dodatkowych, które Toyota w Norwegii już nie dodaje i chyba nawet nie wspiera; przynajmniej ja nie jestem w stanie przedłużyć subskrypcji na te usługi, bo ich po prostu na stronie w sklepie nie widzę. A na stronie Moje produkty widzę to:

i te wszystkie poniżej Utløpt, to właśnie usługi, które wygasły i nie da się ich przedłużyć. W eStore na stronie mogę sobie co najwyżej wybrać Coyote MM17/MM19 (mam aktywne na następne 3 lata) i aktualizację map (które to mapy mam zaktualizowane do najnowszej wersji).
I w związku z tymi wygasłymi subskrypcjami, kiedy uruchomię silnik, po około 30 sekundach pojawia się to (dwukrotnie)

Znalazłem posty o tym problemie, ale u mnie to chyba bardziej skomplikowane, bo nie ma to związku z mapami itp. Próbowałem kombinować z eStore w samochodzie, usuwałem swoje dane i rejestrowałem ponownie - bez skutku. Napisałem do Toyoty i oni rozłożyli ręce (może dlatego, że to tylko obsługa klienta a nie serwis).
Czy da się to wyłączyć jakimś normalnym sposobem, czy muszę prosić serwis?