Autor Wątek: Irytujący komunikat Service Expired  (Przeczytany 2412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
Irytujący komunikat Service Expired
« dnia: 07 Lipca 2024, 12:36:52 »
Cześć.
Od maja jeżdżę Camry z 2021. Auto jest poleasingowe używane w Norwegii (tu mieszkam). O leasingu pisać nie będę, bo to nudne. Rzecz w tym, że poprzedni właściciel/użytkownik samochodu miał "dopięte" do urządzenia multimedialnego kilka usług dodatkowych, które Toyota w Norwegii już nie dodaje i chyba nawet nie wspiera; przynajmniej ja nie jestem w stanie przedłużyć subskrypcji na te usługi, bo ich po prostu na stronie w sklepie nie widzę. A na stronie Moje produkty widzę to:

i te wszystkie poniżej Utløpt, to właśnie usługi, które wygasły i nie da się ich przedłużyć. W eStore na stronie mogę sobie co najwyżej wybrać Coyote MM17/MM19 (mam aktywne na następne 3 lata) i aktualizację map (które to mapy mam zaktualizowane do najnowszej wersji).

I w związku z tymi wygasłymi subskrypcjami, kiedy uruchomię silnik, po około 30 sekundach pojawia się to (dwukrotnie)

Znalazłem posty o tym problemie, ale u mnie to chyba bardziej skomplikowane, bo nie ma to związku z mapami itp. Próbowałem kombinować z eStore w samochodzie, usuwałem swoje dane i rejestrowałem ponownie - bez skutku. Napisałem do Toyoty i oni rozłożyli ręce (może dlatego, że to tylko obsługa klienta a nie serwis).

Czy da się to wyłączyć jakimś normalnym sposobem, czy muszę prosić serwis?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Irytujący komunikat Service Expired
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lipca 2024, 13:12:16 »
które to mapy mam zaktualizowane do najnowszej wersji

Jak to zostało wykonane?
W przypadku aktualizacji kodem z klucza licencyjnego wraz z mapami PRZEDŁUŻANA JEST automatycznie aktualizacja na dodatkowe usługi.

Sprawdz  - może wystarczy wyłączyć i włączyć wyświetlanie eStore.
« Ostatnia zmiana: 07 Lipca 2024, 13:22:18 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lipca 2024, 13:29:42 »
Aktualizację kupiłem w sklepie Toyoty i przeprowadziłem update "po bożemu" czyli wg instrukcji. Zaktualizowała się tylko mapa bez żadnych usług dodatkowych.
Ale... co do tego komunikatu mam jednego podejrzanego, który ten komunikat wywołuje i jest nim najprawdopodobniej Coyote. Sprawdziłem w eStore w samochodzie (parking mam blisko  :grin:) i Coyote jest widoczny w zainstalowanych apkach. Ale... i tu mój błąd, bo nie rozwinąłem sobie całej listy wygasłych aplikacji, a na tej liście był Coyote. Teraz przeprowadzę dwie akcje:
1. albo wywalę Coyote i zobaczę co się stanie,
2. albo kupię Coyote i zobaczę co się stanie

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lipca 2024, 13:53:28 »
Sprawdź też to eStore z tym przyciskiem "stop app" A potem ja wlacz
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Lipca 2024, 14:17:18 »
W Oslo leje, ale mimo to przeszedłem się do auta.
1. Odpaliłem silnik, autko połączyło się z internetem no i standard: "Service expired".
2. Wyłączyłem (najprawdopodobniej odinstalowałem tym samym) Coyote.
3. Wyłączyłem i włączyłem silnik.
4. Komunikat "Service expired" się NIE pojawia

Tak więc to było Coyote.

Tak więc - jakbym wcześniej dokładnie sprawdził na stronie co wygasło  :roll: Ale może komuś się informacja przyda  :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl