Autor Wątek: Toyota corolla leasing  (Przeczytany 3417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagraham

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla
Toyota corolla leasing
« dnia: 09 Lipca 2024, 12:37:05 »
Cześć,

Borykam się z problemem i rozterką na temat leasingu.
Chciałbym wziąć sobie toyotę corolle używana 2022 style w leasing. Na rynku używanych już widzę że dostanę taka w granicy 97 tyś brutto.
Moja obawa i rozmyślanie polega na tym który leasing wybrać. Idealnie by było wziąć kinto leasing bo i tak za te 3 lata chciałbym auto wymienić na camry, takie są moje plany, boje się jednak czy na kinto one nie tracę za dużo?
Poleca może ktoś mi jakieś ciekawe rozwiązanie? Pchać się w kinto one i mieć problem z głowy po 3 latach i mieć niską rate? Czy ktoś ma doświadczenie z wykupem?
Może coś mi się za 3 lata zmieni i chciałbym ją wykupić czy to będzie totalnie nieopłacalna już sprawa bo rzucą mi taką cenę, że łatwiej będzie mi wziąć kolejny leasing? Inwestować w leasing klasyczny i martwić się potem ze sprzedażą?
Wiem jak życie jest przewrotne nie chciałbym się bardzo skupić na jednym wyjściu chciałbym mieć dużo wyjść z sytuacji ale tez nie tracić mega dużo kasy. Prowadzę jdg 12/32%.

KubaCamry

• Gość
Odp: Toyota corolla leasing
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca 2024, 22:34:18 »
Kinto to najem, nie idź w to. :) Najlepiej wychodzi klasyczny leasing z wykupem 1%. Im większa wpłata początkowa tym mniejsze koszty odsetek.

Offline nefbie

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Brak
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca 2024, 09:08:08 »
Nie bierz najmu. Ofertę na leasing w Toyocie osobiście w najlepszym przypadku dostałem na 116%. W innych firmach można zejść do 111-112%.

Offline aagraham

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2024, 09:59:17 »
Rozumiem. Czyli mimo wszystko najbardziej opłacalne jest wykupienie auta w klasycznym leasingu i potem ewentualna sprzedaż na własną rękę? Czyli czym więcej wpłacę pieniędzy na start tym mniej ich na samym końcu stracę tak?

Offline aagraham

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lipca 2024, 10:04:35 »
Rozważanie na temat kinto był spowodowany tym, że mój budżet na dzień dzisiejszy jest ograniczony. Ale za 3/4 lata z większym wykupem bym bez problemu sobie poradził bo moje zarobki średnio rosną na rok o 20% dlatego chciałem mieć ten większy wykup albo kompletnie auta się pozbyć wziąć coś lepszego (camry). Rozumiem, że leasing klasyczny nie da mi takiej swobody w działaniu i raczej kończę to wykupem ale zamiast 116% w kinto zmniejszam to na 103/4% i tym "zarabiam". Zgadza się?
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2024, 10:07:51 wysłana przez aagraham »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipca 2024, 23:03:02 »
Prosta matematyka:
Wpłata wstępna + suma rat + kwota wykupu = Całkowity koszt samochodu.
Jak byś nie liczył to najem się nie opłaca. Jak będziesz brał najem to doczytaj o opłatach dodatkowych w szczególności tych za przekroczenie określonego przebiegu.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lipca 2024, 21:14:43 »
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2024, 21:39:56 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lipca 2024, 22:30:07 »
Rozmowa dwóch debili (mogą mnie pozwać), to się nadaje do zgłoszenia do rzecznika praw konsumentów.
Min. o limicie  przebiegu i „ocenie” zużycia auta zapomnieli powiedzieć…
Zresztą każdy psycholog stwierdzi, że ich mowa ciała sugeruje, że wiedzą, że kłamią. :)
Może trzeba im wysłać kalkulator? Bo pewnie excela nie ogarniają.
A te filmiki z tym panem to jak TVP za czasów PiS. :)
« Ostatnia zmiana: 17 Lipca 2024, 22:32:01 wysłana przez KubaCamry »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lipca 2024, 22:34:39 »
Rozmowa dwóch debili (mogą mnie pozwać), to się nadaje do zgłoszenia do rzecznika praw konsumentów.
Min. o limicie  przebiegu i „ocenie” zużycia auta zapomnieli powiedzieć…
Zresztą każdy psycholog stwierdzi, że ich mowa ciała sugeruje, że wiedzą, że kłamią. :)
Może trzeba im wysłać kalkulator? Bo pewnie excela nie ogarniają.
A te filmiki z tym panem to jak TVP za czasów PiS. :)

To jest kanał oficjalnie finansowany przez TCE, czego można się po nim spodziewać  :laugh:
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline michaelslay90

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lipca 2024, 09:40:43 »
Leasing standard w Toyocie, zwykle na to biorę tam auta. Wykup 1% lub 20%- pamiętaj tylko o zmianie przepisów leasingu i związanego kosztu sprzedaży auta tuż po.
Toyota Corolla GR Sport 2.0 '24
Yaris '17

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl