Autor Wątek: Jaka platforma rowerowa do Camry  (Przeczytany 1431 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Jaka platforma rowerowa do Camry
« dnia: 21 Lipca 2024, 20:20:54 »
Cześć
Jak pewnie wiecie (lub nie) mam już hak w Camry (ten tylko do platformy rowerowej)
Chciałem się zapytać jaką platformę polecacie? Myślałem tylko o Thule wiem że są takie modele które się składają nie wiem czy warto kupić taki model bo są dużo droższe. Fajnie by było gdyby taka platforma mieściła się do bagażnika żeby nikogo nie kusiła na wyjeździe...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Jaka platforma rowerowa do Camry
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2024, 20:22:38 »
Ja mam co prawda do NX350h ale to bez roznicy Thule VeloSpace na 4 rowery. Nie miesci sie do bagaznika. Ale zawsze chowam go do rowerowni i nie ma problemu

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lipca 2024, 20:36:31 »
Ja mam co prawda do NX350h ale to bez roznicy Thule VeloSpace na 4 rowery. Nie miesci sie do bagaznika. Ale zawsze chowam go do rowerowni i nie ma problemu
Ale gdy np jedziesz gdzieś w plener żeby pojeździć rowerem to wtedy auto z przypiętym bagażnikiem czeka na Ciebie lub złodzieja. Dlatego wydaje mi się że dobrze by było żeby taka platforma wchodziła do bagażnika?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lipca 2024, 20:52:11 »
Ja ma takie coś https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/bagazniki-rowerowe/
Składa się w niewielką „kostkę” ale ściągam tylko jak jestem w domu. Bagażnik jest zabezpieczony przed odcięciem kluczykiem. Wiem, że dla złodzieja to żadne zabezpieczenie ale nie zauważyłem żeby ktoś się dobierał.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lipca 2024, 17:42:25 »
Nie slyszalem nigdy zeby ukradli platforme na rowery i mocno by mnie to zdziwilo.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lipca 2024, 20:51:07 »
Ja ma takie coś https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/bagazniki-rowerowe/
Składa się w niewielką „kostkę” ale ściągam tylko jak jestem w domu. Bagażnik jest zabezpieczony przed odcięciem kluczykiem. Wiem, że dla złodzieja to żadne zabezpieczenie ale nie zauważyłem żeby ktoś się dobierał.
Czyli ten Twój składa się do rozmiarów takiej jakby walizki (one są domyślnie na 2 rowery plus przystawka, ja muszę mieć na trzy rowery)? Myślę że bez problemu wejdzie do bagażnika Camry
Nie znam tej firmy w zasadzie oprócz Thule nie znam żadnej innej
Rozumiem że polecasz?
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2024, 20:55:24 wysłana przez Tomahawk5000 »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lipca 2024, 22:24:18 »
To jest niemiecka firma znana tam od lat. Ta sama co robi haki i chyba pierwsza, która oferowała hak ze ściąganą kulą. Ja mam ten bagażnik ponad 10 lat i jestem zadowolony. W tym roku trasa Kraków - Jastarnia z dwoma elektrykami bez najmniejszych problemów. Jesteśmy z tego samego miasta, jak chcesz mogę pożyczyć na „weekend” sam przetestujesz. :)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lipca 2024, 07:48:55 »
To jest niemiecka firma znana tam od lat. Ta sama co robi haki i chyba pierwsza, która oferowała hak ze ściąganą kulą. Ja mam ten bagażnik ponad 10 lat i jestem zadowolony. W tym roku trasa Kraków - Jastarnia z dwoma elektrykami bez najmniejszych problemów. Jesteśmy z tego samego miasta, jak chcesz mogę pożyczyć na „weekend” sam przetestujesz. :)
Dzięki za ofertę może w sumie skorzystam
Muszę jeszcze tablice wyrobić

Dla mnie to chyba bardziej BC80 - temat 5 od Thule o jakiś tysiąc. Dzięki za nowy ciekawy trop może faktycznie puls w tą stronę.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2024, 07:55:40 wysłana przez Tomahawk5000 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl