Mam prośbę o pomoc. Kupiełem niestety, a może i stety Corrolle Hybryde 2022 po Taxi.
Przebieg 109.000.
Samochód od dobrego znajomego tak, że historia znana, kupiony w salonie PL i bezwypadkowy, a że mieszka w moim bloku i widywałem
go niemalże codziennie to wszelkie spekulacje nt. dzwonów itp. pomińmy

.
Do brzegu, chciałem zdemontować instalacje po taxi, taksometr i kabelki do koguta i niestety zrobilem zwarcie na kogucie.
Poszedł bezpiecznik na kablu który zasila taksometr, a jest podpiety bezpośrednio do plusowej klemy.
Po spaleniu bezpiecznika samochód normalnie jezdził nic się nie działo, natomiast po wymianie bezpiecznika taksometr dziala normalnie ale wyskoczyło full błędów + trzeba użyć większej siły żeby zahamować.
Błędy:
1.PCS
2.ABS
3.EPB - elektr hamulec postojowy
4.Układ hamowania przed wtórną kolizją
5.Niska siła hamowania
Dzwoniłęm do taksometrów żeby się coś dowiedzieć, wiec powiedział mi, że raczej to przypadek, ale że nie musi być przypadek bo z drugiej strony do taksometru idzie jeden kabelek włąsnie z "układu jezdnego", a wszystkie błedy są mniej lub bardziej z tym związane.
Ja mam teorię, że coś się stało w taksometrze podczas zwarcia, stricte w black boxie który załącza koguta etc. i coś siadło po wymianie bezpiecznika bo własnie ten black box mógł coś spalić.
Prośba o podpowiedzi, gdzie np. sprawdzić bezpieczniki ABS itp ewentualnie gdzie szukać przyczyny.