Autor Wątek: Yaris i LPG  (Przeczytany 9946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hubert Owczarek

• Gość
Yaris i LPG
« dnia: 03 Sierpnia 2005, 10:47:28 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam nadzieję, że wkrótce stanęsięposiadaczem Yarisa (aktualnie Tico na LPG) i w związku z tym chciałem zapytać czy ktoś z Was ma w swoim Yarisie instalacjęLPG. Przeglądałem wcześniejsze posty jednak nie znalazłem niestety nic na ten temat.
Z góry dzięki za odpowiedzi i ewntualne podzielenie sięwrażeniami z jazdy i spalaniem na LPG.

Yaga

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2005, 10:55:01 »
O ile sięnie mylę, to na naszym forum nie ma nikogo, kto by miał LPG w Yarisie.
Na ten temat pisane było u nas chyba tylko tyle: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=484

Hubert Owczarek

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpnia 2005, 11:02:15 »
Dzięki bardzo. To już w pewien sposób obrazuje sytuację. Mam jednak nadzieję, że uda mi siępogodzić Yarisa i LPG.

CarinaGTI

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpnia 2005, 11:02:32 »
można założyć do Yariska LPG jednak tylko IV generacji lub zwyż, koszt od ca. 3500zł ale powinno sięzwrócić szybko, przy aktualnie drastycznie wysokich cenach beny

Hubert Owczarek

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Sierpnia 2005, 12:04:31 »
Koszt w porównaniu do kosztu zwykłej instalacji do Tico (1100 PLN) wydaje siębyć duży ale w moim przypadku przy minimum 3 kkm miesięcznie dosyć szybko sięzwróci (pod warunkiem, że z silnikiem Yarisa zasilanym LPG nie będzie problemów).

Juwisz

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Sierpnia 2005, 12:10:31 »
Ale przecież Toyota montuje instalacje LPG jakiejs-tam-firmy do nowych yarisek, cena 7999 zł. Na pewno jest to instalacja IV generacji, jak można wywnioskować z ceny. Czyżby problem wypalających sięzaworów nie dotyczył tej instalacji. Dla mnie nowa yariska na gaz wogóle jest bez sensu, lepiej dopłacić ok 6000zł do diesla 1,4.

Hicks

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Sierpnia 2005, 12:39:07 »
Juwisz ma rację- i ta butla tudzież zapas w niby-bagażniku...
D4D rządzi.

CarinaGTI

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Sierpnia 2005, 13:35:18 »
prędzej bałbym sięjakości montażu niż wypalania hniazd, praktycznie nie słyszalem o takowych problemach w Yarku :D poza tym przeglądy (nawet gdybyś założył instalke poza ASO) można zawsze zrobić bez większych problemów
tak jak napisaleś D4D rządzi :-DD

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Yaris i LPG
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Sierpnia 2005, 14:16:24 »
Na allegro jest do sprzedania Yaris z LPG. Można by spróbować spytać siękolesia jak to sięsprawuje.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Yaris i LPG
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Sierpnia 2005, 14:21:39 »
Cytat: Rolf
Można by spróbować spytać siękolesia jak to sięsprawuje.

Jak koleś sprzedaje to będzie mówił że idealnie :wink:, przecież klientów nie będzie straszył.  :anarty
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Yaris i LPG
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Sierpnia 2005, 14:34:05 »
Nie mówiężeby dzwonić jako kllient. Może tak poprostu coś poradzi.

CarinaGTI

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Sierpnia 2005, 01:54:05 »
jedno jest pewne przy inastlacjach- nigdy nie oszczędzać na instalce (podzespołach) a tym bardziej na montażu!! sam sięprzejechałem wiec zrób to w bdb stacji i zapłac te pare groszy więcej, siolnik jak silnik nie będzie provblemów z instalką :D

Stiv32

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Sierpnia 2005, 06:13:35 »
Słabo szukałem o LPG w Yarisie - ja mam instalacje VSI PRINS w Yarisie 1.0 - ta sama która montuja w ASO.
Poszukaj starszych postów na ten temat.

quciej

• Gość
Yaris i LPG
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Sierpnia 2005, 08:28:24 »
Witam. W serwisie TOYOTY dowiedziałem sie , ze zeby założyć gaz w yarisce trzeba wymienić głowice.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Yaris i LPG
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Sierpnia 2005, 11:10:51 »
Cytat: Juwisz
Dla mnie nowa yariska na gaz wogóle jest bez sensu, lepiej dopłacić ok 6000zł do diesla 1,4.

No tak, ale diesel sie nie zwroci tak jak gaz - owszem spali literka mniej ale cena ropy jest porównywalna z benzyną... Za to gaz to juz ponad 2 razy mniejsza cena.

PS: Ja tez bym raczej nie wkladal gazu do VVT-i
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl