Autor Wątek: Przegub wewnętrzny + wymiana  (Przeczytany 22262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qlkaprzem

• Gość
Przegub wewnętrzny + wymiana
« dnia: 03 Sierpnia 2005, 12:53:40 »
Witam wszystkich fanów Cariny i od razu z prośbą   :modlitwa    :modlitwa  
Niestety stała sięrzecz straszna poleciał mi wewnętrzny przegub prawej półosi w mojej Toyocie i nigdzie nie mogęgo dostać, oczywiście oprócz ASO, ale tam to kosztuje 1200 zł czyli troszkęjakby za drogo   :cno  
Może macie lub znacie sklepy gdzie można by było go kupic, dodam że ja u siebie w mieście obszukałem i obdzwoniłem już wszystkie sklepy z częściami i figa nigdzie nie mogą go znaleść   :aduh    :aduh  
Mój samochód to Toyota Carina E sedan z 1997r. silnik 1.6 wersja XLi.
Jednocześnie publicznie i oficjalnie chciałbym podziękować Perzanowi   :cnice  bo to dzięki jego wcześniejszym podpowiedziom na tym forum mój mechanik znalazł tą usterkę, jeszcze raz wielkie dzięki.
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwca 2006, 09:22:02 wysłana przez Kryspin »

CarinaGTI

• Gość
Odp: Przegub wewnętrzny + wymiana
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2005, 13:53:54 »
poszperam i ja :-DD hmmm a może zregenerować można by było??
dzwoniłem do paru i niestety też odpowiedzi padają typu "serwis lub używka" ale powalcze :-DD
mają przegub wewnętrzny ale z całą półosią :/ w auto-marpo wrocław 071 329 61 02 - 03 cena: 450 zł (bez względu czy pod ABS czy bez ABSu) zawsze lepiej brzmi niż 1200zł za sam przegub :D
niestety z wewnętrznymi zawsze jest problem, bo przeguby zewnętrzne są w sklepach

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpnia 2005, 15:12:53 »
Ja widzIałem na allegro całą półoś.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpnia 2005, 19:24:50 »
qlkaprzem,

Kup całą półośkęna szrocie. Najtaniej i najprościej do wymiany :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

k r z y s i e k

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Sierpnia 2005, 20:59:08 »
tu jest lewa, moze ma i prawą
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59166118
krzysiek

patricio

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Sierpnia 2005, 21:06:47 »
hej1 MIałem ten sam problem1 Dokładnie ten sam! 1200 w serwisie! Ale dziś znalazłem tyle ze do Starletki!Może do Twojej tez będą mieli!Ja mam za 200! Więc 1000 w kieszeni!Dzwoń (022)613-10-57!
 Pozwrawiam

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Sierpnia 2005, 11:54:12 »
Półoś krótka do cari z ABS-em 250 PLN. Dzwoniłem est na miejscu. Tylko brać.
604 56 00 00
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Sierpnia 2005, 17:25:40 »
Cytat: Kryspin
Półoś krótka do cari z ABS-em 250 PLN. Dzwoniłem est na miejscu. Tylko brać.

No to ból, bo qlkaprzem potrzebuje długą i to do 1.6 czyli niedzieloną z ciężarkiem :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

qlkaprzem

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Sierpnia 2005, 14:28:13 »
właśnie potrzebujędługą niedzieloną samochód jest z ABS-em, bo rozumiem że samego przegubu nie dostanętylko z półosią i to pewnie regenerowane

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Sierpnia 2005, 14:52:27 »
długa niedzielona jest w Auto-marpo jak pisałem wcześniej namiary itp.

qlkaprzem

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Sierpnia 2005, 19:35:21 »
Cytat: CarinaGTI
długa niedzielona jest w Auto-marpo jak pisałem wcześniej namiary itp.

dzięki wielkie zamówiłem, kupiłem i zaistalowałem teraz auto chodzi "jak złoto"  :cnice    :cnice

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Maja 2006, 19:49:01 »
Mam pytanie czy można gdzies kupic poza ASO ( cały przegub 1400 zł ) przegub wewnętrzny lub krzyżak do owego przegubu . Mam silnik 1,6 LB z 1994 r anglik . Przy skręcie kół i ruszeniu do przodu lub do tyłu puka . Jest luz w wewnętrznym wcześniej jakiś matoł założył opaskę plastykową na osłonę i smar z niego wylatywał i pewnie tam to padło . Praszę o porady co z tym zrobic . Pozdrawiam .

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Lipca 2006, 01:04:13 »
Mam dośc duży luz na wewnętrznym przegubie dodam że luz osiowy to jakies 3 mm ale w pionie to ok. 8mm . Nie wiem jaka powinna byc jego wartosc w książce brak danych . Nie puka przy jeżdzie na wprost ale wymieniam teraz przegub wewnetrzny na tej półosi nie chciał bym go załatwic . Wiadomo że nie jest to połaczenie cztywne i chyba jakis luz powinien byc ale czy nie będzie bicia ? Pozdrawiam.

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Lipca 2006, 21:18:48 »
Co gorsza - prawy wewnętrzny.
Jako że cena w ASO będzie zapewne zaporowa to będę pewnie szukał używanego. Czy możecie mi podać namiary na kogoś kto mógłby mieć takowy do Cari 2.0 (3S-FE).

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Lipca 2006, 22:39:20 »
Mam ten sam problem , tylko ze jakos mnie to nie rusza. Wewnetrzne przeguby mam walniete, ale slysze to tylko zima. Od kiedy sie ocieplilo, jest spokoj wiec sie nie przejmuje tym  8) Ale nie o to chodzi. Zamiast uzywek moj mechanik zaproponowal mi regererowane (Cale polosie). Nie wiem czy jestes z zachodniopomorskiego czy ze slaska , ale nie ma to znaczenia bo ja mam namiar na zaklad w sulejowku pod wawa, wiec pewnie nic Ci to nie pomoze, ale na pewno w Twojej okolicy tez regeneruja polosie. W zakladzie ktory znam wymieniaja stare na regenerowane. Zabieraja stare i daja gwarancje

Pozdro
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl