Autor Wątek: Przegub wewnętrzny + wymiana  (Przeczytany 22294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przegub wewnętrzny + wymiana
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Lipca 2006, 23:33:26 »
A ile takie cudo się ceni???

<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

errordoor

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2006, 14:32:10 »
Jedi - to jednak przegub anie przewody WN?

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lipca 2006, 17:12:34 »
Napisz tu:
pinek@is.net.pl

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lipca 2006, 18:32:13 »
A ile takie cudo się ceni???

Nie wiem, bo jak pisalem na razie cisza, a przy swapie silnika skrzyni i kompa wymienie tez polosie:) ale moge Ci namiar dac jak chcesz
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipca 2006, 21:29:16 »
Jedi - to jednak przegub anie przewody WN?

Przewody były padnięte i to przez nie były strzały z wydechu. Ale w międzyczasie wyszedł przegub, który odpowiada za stukania i trzęsienie się auta.

topol

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2006, 10:10:44 »
Co gorsza - prawy wewnętrzny.
Jako że cena w ASO będzie zapewne zaporowa to będę pewnie szukał używanego. Czy możecie mi podać namiary na kogoś kto mógłby mieć takowy do Cari 2.0 (3S-FE).
A ja jednak zacząłbym od ASO, ostatnio do mojego samochodziku szukałem lampki w drzwi oświetlającej podłoże, bo "pękłem" starą przy okazji wymiany żarówki. W używkach krzyknęli mi w jednym miejscu 45, w drugim 60 złotych. A w ASO.............. 16 złotych 2 sztuki....

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lipca 2006, 15:35:25 »
W ASO pytałem - 1140 zł netto  ??? :-\

Na razie wymieniony został smar w przegubie bo stary totalnie stwardniał, a jak wróci z urlopu tokarz to zregenerują mi ten przegub. Póki co mogę jeździć, a dziś jadę po drugie auto, żeby przyoszczedzic Toykę w jazdach firmowych

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Lipca 2006, 23:31:18 »
Przy wyjęciu półosi wypadł mi przegub trójramienny pękło zabezpieczenie (wcześniej ktoś tam majstrował) i nie wiem jak go wstawic w obudowę bo podobno trzeba zaznaczyc położenie co zrobiłem ale na gumie i obudowie, Ale co z tego jak spadł ten krzyżak. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2006, 08:30:56 wysłana przez ayrsen »

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Lipca 2006, 12:27:55 »
Teraz już nic nie zrobisz. Składaj jak leci. Ten przegub jest symetryczny i jakbyś go nie złożył tak wejdzie.
Możesz jeszcze oczyścić go ze smaru i poszukać, może ktoś kto go wcześniej rozbierał zrobił jakieś znaki.
CM

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Lipca 2006, 16:10:40 »
Dzieki za posta . Tak zrobilem bo innego wyjścia nie było . Dziwi mnie że przegub zewnętrzny jest od Camry 2,2 . Pozdrawiam.

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Lipca 2006, 19:32:49 »
Z zewnętrznym to możliwe. W Carinach UK/JP różniły się ilością zębów na wieloklinie.
Tak przy okazji, rozbierałeś przegub zewnętrzny ? Jak to zrobić ?
W książkach znalazłem że to jest nierozbieralne :(
CM

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Lipca 2006, 23:42:20 »
Rozbieralem wczesniej w WV Jetta zbilem stary nie wyjmując go ze skrzyni i tam jest taki pierscionek na koncu wieloklina na  osi to wszystko siedzi wewnątrz przegubu w Cari naparzałem i nic ani drgnęło wyciagnałem rozpinajac osłone z wewnetrznego i w imadło i nic trzymalo jak cholera . Rozbilem mloteczkiem wianuszek aż wypadly kulki i zdjałem obudowe przegubu ale został sie wieniec wewnetrzny ten na pólosi oraz pierscionek . Piersconek nie chciał się schować we frez bo przegub ma wewnatrz zęby pod katem prostym bez fazy ( ale tak musi być bo inaczej by go mógł ścisnać do wewnatrz i doprowadzić do wypiecia ) , szlifiereczką naciąłem(wzdłóż półosi ) ale nie do końca bo można uszkodzić frezy i młotkiem aż pękło ale z wyczuciem . Najlepiej naciąć w trzech miejscach bo w połowie to jeszcze nie zejdzie wszystko . Jestem z wyksztalcenia ślusarzem i tak coś tam o metalach wiem . Generalnie twarda stal pęknie od uderzenia a miękka sie zdeformuje . Szkoda że na forum nie ma takich przepisów . Pozdrawiam

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lipca 2006, 18:01:37 »
Czyli mówisz, że nie ma szans rozebrać go w normalny sposób ?
W razie wymiany stary idzie pod młotek i do widzenia ?
Nie da rady jakoś pogmerać jak np. w Fiacie, który ma seger do rozpięcia i półośka wychodzi bezproblemowo ?
CM

SÂławomir Borchm

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Lipca 2006, 14:36:00 »
Tylko młotek i szlifierka  :D

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Listopada 2007, 22:37:35 »
Witam . Przy cofaniu coś mi robi kle kle jakby ( koła na wprost ) . Przy ruszaniu do przodu cisza czy to może być przegub wewnętrzny ( osłony całe ) . Jak go sprawdzić ? :oops: Pozdro .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl