Autor Wątek: Nowa bateria Toyota Avensis T29 2016  (Przeczytany 914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rysko

• Prawie Toyot
  • Samochód:: T29 Avensis kom
Nowa bateria Toyota Avensis T29 2016
« dnia: 31 Lipca 2024, 19:46:50 »
Witam wymieniłem dziś akumulator na VARTA Silver Dynamic AGM - A6. To jest bateria start stop ready.  Mam napięcie  ładowania 14,2 Volta, ale problem jest taki, że mechanik powiedział, że w tym samochodzie po wymianie akumulatora, nie programuje się komputera, proszę panowie powiedzcie, czy mój mechanik się nie myli,  bo nie chciałbym wygotować tego akumulatora. Silnik to 2.0 D-4D
Bardzo dziękuję za wszelaką pomoc i pozdrawiam

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Nowa bateria Toyota Avensis T29 2016
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2024, 19:51:51 »
Witaj

W przypadku silnika 2.0 (kod 2WW) układ stop & start wymaga inicjalizacji po wymianie akumulatora.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline rysko

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2024, 20:20:14 »
Colin, ten człowiek podłączył komputer , jego komputer serwisowy napisał  mu , że nie wymaga programowania, czy teraz musze wymienić ponownie ten nowy akumulator na stary, który jest u mnie w bagażniku, i znaleźć kogoś, kto sobie poradzi z tym programowaniem, czy dalej mogę jeździć na tym nowym akumulatorze, do jakiegoś konkretnego mechanika, będę miał około 70 km, czy ja przypadkiem nie zamorduję tej Varty, jeżdżąc bez kodowania

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2024, 20:27:01 »
Znajdź kogoś z dedykowanym komputerem do marki, kto to zainicjalizuje. Nic się nie stanie.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline rysko

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipca 2024, 20:53:22 »
dzięki Colin już działam, wywaliłem kasę na mechanika, i w błoto tu gdzie mieszkam ze wszystkim jest tragedia, najważniejsze, że nic się nie stanie, to zawsze jakaś, dobra wiadomość. Naprawdę jestem Ci bardzo wdzięczny, cos nie lubi mnie tam moja Avensiska. Serdecznie pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl