Autor Wątek: ToyotaTouch2Go - phone mirrorlink, android auto  (Przeczytany 10456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: ToyotaTouch2Go - phone mirrorlink, android auto
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Kwietnia 2025, 08:32:45 »
Jeśli infotinment nie ma wbudowanego AA I CP ( nie działa po kablu), to adapter bezprzewodowego AA i  CP nic nie wniesie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gorus

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Kwietnia 2025, 09:12:32 »
Zakupiłem moduł z AA z alliexpres za 400 zł , niby wszystko chodzi, sterowanie z kierownicy jest ok, jak zmieniasz wartości nawiewu lub klimatyzacji to się nie wyświetla tak jak na oryginale, tu nie ma żadnej informacji ale działa. Jedyne co nie działa to fabryczna kamera i to mnie trochę irytuje. Dziwne jest to że jak odepnę ten moduł od auta to dalej nie mam fabrycznej kamery cofania a wcześniej była i teraz za nią tęsknię.
Ja również ostatnio zakupiłem taki moduł https://pl.aliexpress.com/item/1005008221890715.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.412e43ce4F9sgr&gatewayAdapt=glo2pol i wszystko działa prawidłowo łącznie z oryginalną kamerą cofania. Może przy podłączaniu kabli coś Ci się uszkodziło, bo te moduły właśnie po to są, aby po podłączeniu wszystko działało.

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Kwietnia 2025, 06:20:01 »
Ja również ostatnio zakupiłem taki moduł https://pl.aliexpress.com/item/1005008221890715.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.412e43ce4F9sgr&gatewayAdapt=glo2pol i wszystko działa prawidłowo łącznie z oryginalną kamerą cofania. Może przy podłączaniu kabli coś Ci się uszkodziło, bo te moduły właśnie po to są, aby po podłączeniu wszystko działało

A jaką masz skrzynie Gorus. W automatach ponoć wszystko jest ok , tylko w manualach to się dzieje i trzeba ciągnąć dodatkowy sygnał od skrzyni .  Napiszę jeszcze że jak nacisnę przycisk setup na radiu to nie ważne czy na postoju czy podczas jazdy, pokazuje mi wtedy obraz z kamery cofania, puszczasz przycisk setup znika obraz z kamery .

Życie..., trzeba tak przeżyć, że jak będziesz je komuś opowiadać, to trzeba się wstydzić.

Offline gorus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Kwietnia 2025, 08:46:30 »
A jaką masz skrzynie
Mam skrzynię automatyczną.

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2025, 12:00:18 »
Mam skrzynię automatyczną.

I wszystko jasne. To się dzieje tylko w manualach
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2025, 12:03:46 wysłana przez Tragbier »
Życie..., trzeba tak przeżyć, że jak będziesz je komuś opowiadać, to trzeba się wstydzić.

Offline gorus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Kwietnia 2025, 23:22:04 »
jak zmieniasz wartości nawiewu lub klimatyzacji to się nie wyświetla tak jak na oryginale
Sprawdziłem to dziś w moim aursie i także mi się nie wyświetla, ale tylko w trybie AUX (jak działa CarPlay) natomiast jak przełączę na jakiekolwiek inne źródło (FM, CD, BT...) to wszystko jest OK.
Ponadto przejechałem się po zmroku na światłach i w takich warunkach zegary i radio ciemniej świecą i przy tej zmniejszonej jasności jakość wyświetlania z tego modułu jest słaba. Czy da się jakoś radio tak ustawić, aby przy zapalaniu świateł radio zachowało poziom jasności w na niezmienionym poziomie?

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Kwietnia 2025, 08:38:50 »
Sprawdziłem to dziś w moim aursie i także mi się nie wyświetla, ale tylko w trybie AUX (jak działa CarPlay) natomiast jak przełączę na jakiekolwiek inne źródło (FM, CD, BT...) to wszystko jest OK.

Dokładnie, nie wyświetla tylko w trybie modułu AUX, poza tym jest po staremu. Co do wyświetlacza to faktycznie, trochę lipton. Podkręciłem kontrast, jasność w ustawieniach na ile się dało, ale nie jest to tak jakbyś chciał, na niezmienionym poziomie. Powiem Ci tak ..... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :).

Offline gorus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Kwietnia 2025, 10:36:43 »
Podkręciłem kontrast, jasność w ustawieniach na ile się dało, ale nie jest to tak jakbyś chciał, na niezmienionym poziomie.
Mi by wystarczyło, aby po włączeniu świateł mijania NIE ZMIEANIAŁ SIĘ poziom jasności wyświetlacza radia. Czy da się tak ustawić radio?

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Kwietnia 2025, 12:15:19 »
Mi by wystarczyło, aby po włączeniu świateł mijania NIE ZMIEANIAŁ SIĘ poziom jasności wyświetlacza radia. Czy da się tak ustawić radio?

Mi się tak nie udało Przyjacielu. Jest lepiej po ustawieniach ale ta zmiana  poziomu jasności co piszesz jest nadal. Tak jak pisałem
nie jest to tak jakbyś chciał, na niezmienionym poziomie. Włączasz światła mijania i jest zmiana jasności wyświetlacza radia. 
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2025, 12:18:06 wysłana przez Tragbier »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl