Autor Wątek: Avensis t25 126KM Wysokie Spalanie  (Przeczytany 1064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robercuss

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Avensis
Avensis t25 126KM Wysokie Spalanie
« dnia: 05 Sierpnia 2024, 12:24:32 »
Witam, szanowni koledzy i koleżanki pomocy... Auto jak w temacie. Wycięty DPF/kat, wtryski po regeneracji, turbo po regeneracji, wymieniona przepływka(oryginał Denso), wymieniony zaworek "n75" (oryginał), auto po programie na ok 150km(przed programem dokładnie ta sama sytuacja ze spalaniem). Auto pali mi w granicach 8-9L zima nawet 12!!!! (Co prawda w mieście).

Offline Robercuss

• Prawie Toyot
Odp: Avensis t25 126KM Wysokie Spalanie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2024, 12:25:22 »
Dziwna akcja - komputer w aucie pokazuje średnie spalanie 6,1L, a w zakładce ile mogę przejechać km na danym paliwie (tankując na maxa "pod korek") pokazuje, że zrobię ok 730km (czyli mniej więcej spalanie 9L). Pal licho co pokazuje komputer, ale doszukuje się tu może jakiejś zależności dlatego o tym wspominam. Auto ma moc, wg. Tunera który robił dość szczegółowa diagnostykę auto ładnie "wstaje", ma moc, nie kopci, zero problemu z odpalaniem, żadnego szarpania, zero nierównej pracy.

Offline Robercuss

• Prawie Toyot
Odp: Avensis t25 126KM Wysokie Spalanie
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2024, 12:26:09 »
Ktoś powie, że może za ciężka noga (niezależnie jak jeżdżę wolno-szybko) spalanie takie samo... Znajomy ma co prawda t27 z tym samym silnikiem i twierdzi, że jakby nie jeździł więcej jak 7,5 mu nie pali... Nie zauważyłem żadnych wycieków, oleju właściwie nie dolewam pomiędzy wymianami... Podpowiedzcie proszę gdzie szukać powodu? Przecież to jest nierealne żeby ten diesel palił takie ilości paliwa...;|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl