Autor Wątek: Kampania naprawcza nowego CHRa  (Przeczytany 2023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Kampania naprawcza nowego CHRa
« dnia: 07 Sierpnia 2024, 14:22:03 »
Przed chwilą dzwonili do mnie z serwisu z zaproszeniem na wgranie nowego oprogramowania do systemu parkowania w ramach kampanii naprawczej nowego CHRa. Ponoc dotychczasowy system ma problemy z łączeniem z czujnikami parkowania i zczytywania z nich danych. Ktoś coś więcej na ten temat?
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Kampania naprawcza nowego CHRa
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2024, 19:04:03 »
Teraz już 90% kampanii to soft-y a w przypadku "francuskich" Proace to i może więcej? ...
Reszta to te mechaniczne typu odpadające koła czy wylatujące spod podwozia sprężyny zawieszenia ;) ;) ;)
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2024, 19:07:01 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Sierpnia 2024, 20:26:11 »
Tez była jazda, Klienci mieli zaplanowane wydania nowych CHRek w styczniu, i co?

Blokada wydań wszystkich CHR (wyższych wersji) na dwa miesiące ze względu na problemy samochodu - ze zdalnym parkowaniem poprzez apke (Remote Park Europe)

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55353.msg802789#msg802789
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2024, 20:58:24 wysłana przez Colin »

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpnia 2024, 00:22:15 »
W dalszym ciągu jestem ciekaw czy ktoś jeszcze otrzymał taki telefon z serwisu zapraszający na wgranie nowego softu do systemu parkowania.
Zastanawiam się jak wiele pojazdów objętych jest tą akcją.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sierpnia 2024, 06:07:31 »
Czytaj post poprzedni, jeśli Twój pojazd jest z wyprzedaży a data produkcji zawarta jest od 23 września 2023 roku do 8 grudnia 2023 roku to właśnie ten temat. Wszystkie auta obowiązkowo zobligowane do wykonania ww akcji, czyli kilkadziesiąt sztuk na PL. Część zrobili przed wydaniem.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2024, 06:10:00 wysłana przez Colin »

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Sierpnia 2024, 10:18:37 »
Mnie zdalne parkowanie i wyjeżdżanie przez Remote Park Europe działa bez zarzutu.  Sprawdzone kilka razy. Produkcja grudzień, dokładnej daty nie znam.

Offline piteq

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II 2.0 AWD
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Sierpnia 2024, 17:48:36 »
W moim egzemplarzu w ogóle nie da się uruchomić zdalnego parkowania (komunikat "Ten pojazd nie obsługuje funkcji Zdalne Parkowanie"). Wysłałem zgłoszenie do Toyoty (zawierające również inne błędy związane z regularnym crashowaniem Android Auto, błędnym statusem otwarcia szyb w aplikacji itp.) i czekam na odpowiedź.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpnia 2024, 08:36:47 »
Wczoraj telefonicznie zostałem zaproszony do serwisu na zmianę oprogramowania. Mój ma datę produkcji 8 grudnia 2023 więc podlega tej kampanii naprawczej. Umówiłem się na przyszły czwartek, nie ma możliwości zrobienia tego zdalnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl