Autor Wątek: moduł świateł tylnich  (Przeczytany 855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zajac569

• Prawie Toyot
  • Samochód:: avensis t25
moduł świateł tylnich
« dnia: 14 Sierpnia 2024, 17:06:24 »
Cześć
Jest mi wstanie ktoś pomóc w odnalezieniu modułu świateł lamp tylnich. Nie działają mi światła tylnie, kontrolki na desce i halogeny. Obstawiam że zepsuł się moduł świateł tylko mam problem by go znaleźć.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: moduł świateł tylnich
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpnia 2024, 22:43:02 »
Witamy

T25 nie posiada jakiegoś specjalnego modułu do świateł. Sprawdziłeś dokładnie stosowne bezpieczniki pod maską oraz pod deską? 
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zajac569

• Prawie Toyot
  • Samochód:: avensis t25
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2024, 16:42:36 »
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki przekaźnik też wymieniłem a jak świateł nie było tak dalej nie ma. Jeśli chodzi o manetkę przy kierownicy włącza światła z przodu ale kontrolki na desce nie zapala. Podpiłem plus bezpośrednio do lampy światła świecą tylko że nie mogę ich wyłączyć. Doraźnie sposób dobry ale sam moduł używany 40 zł kosztuje więc żadne pieniądze. Chyba że ten moduł nie odpowiada tej wersji samochodu szukałem prawie pół auta rozebrałem a i tak go nieznalazlem. 

Offline romi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Września 2024, 08:35:46 »
Ja miałem problem z modułem wycieraczek po chwili zniknęły mi światła odpalane na czujnik zmierzchu wymieniłem moduł wycieraczek używka i wszystko wróciło łącznie ze światłami może to ustrojstwo ma jakiś związek.Moduł znajduje się za schowkiem pasażera wchodzi jedna kostka pierwszy z prawej strony.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl