Autor Wątek: Co robić???? Słysze dziwny dźwięk...  (Przeczytany 3182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Joanna25

• Gość
Co robić???? Słysze dziwny dźwięk...
« dnia: 04 Sierpnia 2005, 18:08:09 »
Hej!! Prosze pomóżcie mi!! Mam Starletkęz 1995 r. EP82, kupiłma w lutym i to moje pierwsze autko. Jestem bardzo zadowolona, jednak z tyłu słyszałam stukot i dżwięk tłumienia, dziwny do opisania. Pojechałam na przegląd i jescze znajomy przegladał i zgodnie stwierdzono, że tylne amorki do wymiany, zreszta z przyczepnościa był problem. Amorki dwa tyg temu wymieniłam, przyczepnośc o niebo lepsza ale.... Teraz słyszębardzo dziwny dzwięk, jakby tłumienie, słyszalne dobrze na gładnkiej nawierzchni i sądzęże dobiega z przodu ale głowy nie dam. Na pewno z lewej strony. Co to może być???? Please help:)
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:49:31 wysłana przez Janmor »

Spro-ket

• Gość
Co robiæ???? S³ysze dziwny d¿wiêk...
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sierpnia 2005, 20:39:45 »
Cytat: Joanna25
bardzo dziwny dzwięk, jakby tłumienie, słyszalne dobrze na gładnkiej nawierzchni

Faktycznie musi być bardzo dziwny.
Przyznam sięże nie spotkałem sięaby tak określał jakiś dźwięk  ( tłumienie     :chmmm   ).
Może chodzi Ci że jest przytłumiony ?
Możesz porównać do czegoś ?  Jak to brzmi.
Może po prostu masz szum opon.

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Sierpnia 2005, 20:44:01 »
Jakby pulsowanie, stłumiony dżwięk.....

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Sierpnia 2005, 20:45:58 »
Przytłumiony, to jest cos więcej niż szum opon. To tak jakby coś sie przyczepiło do opon

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Sierpnia 2005, 20:53:28 »
może łożyska lub źle wyważone oponi lub "zwichrowane oponki", rozumiem, że od początku to było??

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Sierpnia 2005, 20:59:00 »
Może faktycznie cos z oponami, ale wyglądają na ok wg fachowców. Jutro jade do warsztatu tam gdzie mi amorki zmieniali. Tylko na co zwrócic uwage, zeby sprawdzili??? Wydaje mi sie ze przed zmiana tylnych amorow tego nie slyszalam ale po prostu one dosyc halasaowały wiec może dlatego.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Sierpnia 2005, 21:02:22 »
by sprawdzić łożyska to najprościej jedną stronęna lewarek i puścić oponęi czy nie słychać szumów jakby tarcie metalu-jeśli będzie to łożysko lub coś w bębnie
jeśli ni to spróbuj zamienić koła tylnie i załóż je na przód a prednie wrzuć na tył
jeśli będzie siępowtarzało tzn. że coś nie tak z oponami (czyli albo ich wyważenie albo defekt fizyczny opony)

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Sierpnia 2005, 21:08:25 »
Wiem, ze poprzedni właściciel zamienil opony przednie na tylnie i odwrotnie...

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Sierpnia 2005, 21:19:54 »
hmmm podjedź może na spocik we wrocku, standardowo o 19 pod Andersem obbadamy samochodzik :-DD

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Sierpnia 2005, 21:44:01 »
Czemu nie... Co to zxa spocik???? :D

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Sierpnia 2005, 22:29:09 »
spoty TKP wroclawiaków
więcej tutaj :arrow: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=76
do miłego

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Sierpnia 2005, 23:25:54 »
Link, który Ci podał CarinaGTI, to wrocławskie pierdu-pierdu, czyli gadanie o wszystkim i niczym oraz o spotkaniach nieformalnych.   :roll:  O prawdziwych spotach poczytasz tu: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=4732
Spotykamy sięregularnie, w niedzielęo 19:00 na parkingu pod Wzgórzem Andresa przy ulicy Ślężnej. W tym miejscu spotyka siękilka różnych grup i klubów. My stoimy przeważnie bliżej wyjazdu z parkingu, po prawej stronie. Teraz mamy wakacje, więc Toyot z TKP jest nieco mniej. Szukaj Yarisów: zielonego i jasnoniebieskiego - te dwa auta są właściwie co tydzień.   :)  

Poza spotami w niedzielęurządzamy sobie inne spotkanka, o których piszemy w wątku, do którego namiar podał CarinaGTI. Również zapraszamy. Najbliższy wypad szykujemy do kina we wtorek 9. sierpnia.   :cnice

Yaga jak możesz to następnym razem na priv co by nie robic takiego O/T na technicznym
Ice

Spro-ket

• Gość

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl