Autor Wątek: Highlander 24 a holowanie przyczepy  (Przeczytany 6807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Highlander 24 a holowanie przyczepy
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Października 2024, 21:12:38 »
... a obrazek taki zachecajacy ... https://www.toyota.pl/nowe-samochody/highlander

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Października 2024, 21:29:19 »
@pireus to się chyba nie wyspał albo jeszcze weekend go trzyma :)
Porsche Cayenne do ciągnięcia przyczepy? Chyba raczej lawety z drugim Cayenne, żeby było czym wrócić/w połowie trasy zmienić :) Wyskoczyłeś z tym artykułem jak…
Najlepszy do ciągnięcia przyczepy jest Lexus GX (po szkodzie całkowitej ekonomicznej nie technicznej).

A tak poważnie to jakby Highlander nadawał się do ciągnięcia przyczep to w salonach byłby auta z hakiem żeby klienci mogli testować. 
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2024, 21:32:02 wysłana przez KubaCamry »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Października 2024, 21:37:18 »
@79, weź chociaż na jeden dzień Highlandera, zapakuj 5 dorosłych osób, a do bagażnika upchaj coś ciężkiego, z 20/30 worków cementu/kleju do płytek/piasku i skocz na autostradę. Będziesz miał obraz co się stanie jak zapniesz przyczepę.
LandCruiser to zdecydowanie dobry wybór, tylko budżet większy o jakieś 100 tys.
Hilux też ok, do codziennej jazdy tez się nada, kwestia przyzwyczajenia. Miałem dwie Nawary i większych problemów w mieście nie było, tylko w obu mi korba bokiem wyszła :(

Offline TaxidriverUK

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius Plus
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Października 2024, 22:39:55 »
@w79
Mam Highlander'a 2021 z hakiem, zapraszam do UK przetestować ;)
Używam go jako taksówki w górzystym terenie, często wiozę 6 osób i podczas podjazdu, czuć zapach przepalonego oleju w skrzyni.
Serwis Toyoty w UK, dalej twierdzi, że to nic takiego i żeby śmiało jeździć.
Ja bym na Twoim miejscu na bank poszedł w LandCrusier'a, to są woły robocze.
Zastanawiam się nad zakupem małej przyczepki do 500kg, żeby załadować więcej bagaży jak trzeba ale nie wiem czy bym się podjął ciągnięcia pełnowymiarowej przyczepy.
Na brytyjskich autostradach Highlander 5 osób +bagażnik załadowany po dach i spalanie to 6.5-7.5 litra/100km. Dalej da się przyśpieszać ale w kabinie robi się głośno podczas przyspieszania( w porównaniu do normalnej jazdy)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl