Autor Wątek: Patenty na wylogowywanie z profilu MyT? C-HR II  (Przeczytany 2313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
Patenty na wylogowywanie z profilu MyT? C-HR II
« dnia: 08 Października 2024, 08:24:12 »
Witajcie, jestem "nowym w japońskie auta" i może coś przeoczam. Ciągle wywala mnie z profilu MyT i muszę się w aucie ponownie logować po odpaleniu, by móc choćby połączyć się z AA. Dzieje się tak, gdy jeździmy z żoną naprzemiennie. Używamy jednego kluczyka, a dwóch profili osobowych i to chyba boli system najbardziej. Zastanawiam się czy jest jakaś sprawdzona kombinacja przypisania kluczyka/telefonu/konta która chroni przed tym bugiem?

Jednego użytkownika mam przypisanego do klucza, a drugiego do telefonu

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Patenty na wylogowywanie z profilu MyT? C-HR II
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2024, 08:33:18 »
Jak używacie jednego kluczyka, który to jest przypisany do jednej osoby, to jak oczekujecie by system nie oszalał? Przecież każdy rozsądny programista nada priorytet kluczykowi i profilowi na nim. U mnie jest 2 kierowców, każdy ma swoją aplikację i swój przypisany kluczyk, absolutnie zero problemów, profile i CarPlay wczytują się automatycznie
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2024, 09:30:30 »
Pytanie do was dwóch-czy jak już uruchomicie AA lub CP to działa jakieś navi? I chodzi to dobrze? Nie tnie lektora jak RSA sobie pika?

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Października 2024, 09:45:52 »
AA lub CP to działa jakieś navi? I chodzi to dobrze? Nie tnie lektora jak RSA sobie pika?
Na razie nie sprawdzałem, bo auto generalnie jeździ wokół komina i nabiłem nim dopiero 100km

Jak używacie jednego kluczyka, który to jest przypisany do jednej osoby, to jak oczekujecie by system nie oszalał?

W końcu ma opcje rozpoznawania innego użytkownika po telefonie..., po coś ta opcja jest.

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Października 2024, 09:47:48 »
Dobra - przypisałem do głównego użytkownika oba telefony i nadałem im priorytety. Co ciekawe ustawiając dla jednego z dodanych telefonów status "urządzenia głównego", system drugiemu nie przypisuje z automatu statusu "urządzenia dodatkowego", tylko trzeba to do-kliknąć, bo inaczej nie łączył się z uprzędzeniem z automatu. Mamy koszyczek na klucze do aut i tak nam w sumie wygodniej niż bawić się w dwa klucze - takie przyzwyczajenia starszych osób 40+  :grin: Mamy comfort więc korzystając z jednego profilu tracimy w zasadzie tylko indywidualizowanie zegarów.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2024, 11:20:30 »
Nie tnie lektora jak RSA sobie pika?
Hmmmmm na ogół jeżdżę z wyciszonym głosem nawigacji (CarPlay, Google Maps) ale pamiętam że coś dziwnego się działo jak raz włączyłem, chyba w cale praktycznie go nie było, albo jakieś pikanie? O wiem było samo głośne piknięcie pojedyncze jak głos nawigacji chciał przemówić chyba. Taki dźwięk co inne powiadomienie go nie użyło nigdy. Z głośników radia, w całym aucie.
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2024, 11:22:56 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2024, 11:30:05 »
W końcu ma opcje rozpoznawania innego użytkownika po telefonie..., po coś ta opcja jest.
Niestety działa losowo czyli nie działa. Rano prawie zawsze jestem GOŚĆ. System się budzi właśnie :-)

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Października 2024, 11:32:48 »
O wiem było samo głośne piknięcie pojedyncze jak głos nawigacji chciał przemówić
Ale czy przemówił czy go wycięło? Pikanie to jest z RSA jak zobaczy jakiś znak drogowy. Wyświetlasz navi w zegarze?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Października 2024, 11:36:51 »
korzystając z jednego profilu tracimy w zasadzie tylko indywidualizowanie zegarów
To jest kombinowanie jak koń pod górę. System jest do bani i tyle. Na CHR jest teraz akcja aktualizacji. Może aktualizacja pomoże na te bolączki.
Możesz podać jakie wersje oprogramowania masz?

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Października 2024, 14:09:40 »
Możesz podać jakie wersje oprogramowania masz?

Kombinuje tylko by leciała muzyka z tidala i działał zestaw bezprzewodowy po wejściu do auta. Niby tylko tyle, ale dla tego systemu to już wyzwanie. Próbowałem podejrzeć wersję - wywaliło mi całą listę jakiś podsystemów z danymi o wersji każdej. No ale póki co mój trik jednym użytkownikiem i dwoma telefonami działa, wiec przestaje drążyć dalej.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Października 2024, 14:33:42 »
Ale wersje możesz podać. Jest kilka bloków. Np HU SW-2174, CA SW-2152 itd.

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Października 2024, 16:46:57 »
Ale czy przemówił czy go wycięło? Pikanie to jest z RSA jak zobaczy jakiś znak drogowy. Wyświetlasz navi w zegarze?
To zdecydowanie nie jest dźwięk z RSA, jakiś kompletnie inny, puszczany przez nagłośnienie auta, nie głośniczek powiadomień dla kierowcy. Wydaje mi się że go wycina kompletnie, ale sam już nie wiem. Dawno nie jechałem z głosem nawigacji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Października 2024, 17:08:52 »
To zdecydowanie nie jest dźwięk z RSA, jakiś kompletnie inny, puszczany przez nagłośnienie auta, nie głośniczek powiadomień dla kierowcy. Wydaje mi się że go wycina kompletnie, ale sam już nie wiem. Dawno nie jechałem z głosem nawigacji.
No jasne ,że nie z RSA. To wycina lektora. A lektor gdzie gada? Przez głośniki auta.

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Października 2024, 19:32:10 »
Pytanie do was dwóch-czy jak już uruchomicie AA lub CP to działa jakieś navi? I chodzi to dobrze? Nie tnie lektora jak RSA sobie pika?[/quote

google maps nie tnie, ale np tomtom'a już rwie, choć tutaj można w aplikacji wybrać kilka kanałów dla dźwięku (domyślnie kanał dla audio/muzyka), więc pewnie trzeba potestować na innych i się temat rozwiąże

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Października 2024, 20:08:18 »
No to powodzenia życzę. System za który zapłaciłem nie małe pieniądze ma działać bez żadnych kombinacji. A jak ci tom toma rypie, mapy zapewne też tylko przegabiłeś

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl