Autor Wątek: Lampka kabinowa[drzwi]  (Przeczytany 4459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« dnia: 05 Sierpnia 2005, 12:03:54 »
Witam mam problem z lampką w samochodzie.  Ustawiona na ON dziala dobrze ale juz na drzwi to po otwarciu ich nic sie nie świeci. Co sie dzieje bezpiecnik? Lampka przy zegarach wskasuje dobrze ze drzwi są otwarte...

PRosze o pomoc
Pozdrawiam

adi

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2005, 12:22:26 »
a o ktorej lampce mowisz bo w e 12 sa dwie :D

moze przycisk sie blokuje: |

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2005, 12:42:49 »
E10 wlasnie nie wiem co jest bo sprawdzalem drzwi kierowcy i za nim drzwi pasarzera , ten bajer działał ale nie pamietam kiedy :P
 :/ zapytuje bo zamowilem sobie sciemnianie tej lampki a tu sama lampka nie działa :P   :?

Toyo69

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpnia 2005, 12:47:04 »
Jak kontrolka na tablicy pokazuje Ci że drzwi są otwarte to czujniki są OK. Czyli najprawdopodobniej sam szalter w lampce ni dziala, bardzo latwo sięto zdejmuje .

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Sierpnia 2005, 12:51:42 »
a ten szalter to tak wlasciwie to co to moze być :P

Rozkręcałem to i sa tam jakies zawinięte blaszki, ze ta wajcha powoduje styk 2 z nich hm to to ?

Toyo69

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Sierpnia 2005, 13:37:16 »
Aha sorki  :wink:  :wink: szlalter to własnie tem przelącznik  :wink:  :wink: ktory rozebrałeś

Spro-ket

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sierpnia 2005, 14:22:51 »
Zdjąłeś klosik czy wyjałeś całą lampkę?
Moze po prostu utlenił sie przewodzik na ten drugi styk (blaszkę) która mimo załączonego szlaltera ( bardzo trudne słowo   :wink:  ) nie zapala lampki przy otwieraniu drzwi.
Sprawdź.

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Sierpnia 2005, 16:22:14 »
sprawdzilem te styki próbowalem oczyścić to srubokrecikiem ale nawet przestalo dzialac na pozyzji ON . dziwna sprawa moze zarówka bo taka podkopcona jest ale wolfram jest cały w niej .

Przeciez nia miała prawa sie spalic po tym jak oczysciłem bo zostalo po staremu kurde .

ok ide to zamontować i zobacze jeszcze :/

Toyo69

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Sierpnia 2005, 16:47:03 »
:shock:    :chmmm    :chmmm   Ja miałem mniej skomplikowaną sytuacje. Nie świecila to zdemontowałem, przeczyścilem lekko zaśniedziałe styki, zapodalem odrobine wazeliny techn. i od tamtej pory dziala  :P

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Sierpnia 2005, 13:02:41 »
Jednak  działa ON ( wczesniej sprawdzalem tylko wtyczką bez przykrecenia tych śróbek co zamykają obwód)
Ale Drzwi nadal nic. Chcialbym to wymienic tylko nie wiem gdzie to znalesc czy jakies szroty moze aso poszukam jeszcze na allegro czy ktos niema jakichś czesci do E10 :/

Dzięki
Pozdrawiam

Spro-ket

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Sierpnia 2005, 16:23:59 »
Skoro sprawdziłeś styki wyjętej lampki i twierdzisz że jest wizualnie ok - to po co ją chcesz wymieniać ?

Prawdopodobnie jest gdzieś przerwany przewód doprawadzany do czujnika otwierania.
Nie wiem na który słupek (który czujnik) idzie ten przewód.   Może odezwie sięktoś kto rozbierał górną tapicerkę.
Napięcie przecież dochodzi do lampki.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Sierpnia 2005, 12:56:43 »
Sprawdz na przewodach czy przy otwartych dzrzwiach zamyka sie obówd.
BMW E46 320d
Mini Cooper

tomooo

• Gość
Lampka kabinowa[drzwi]
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Sierpnia 2005, 15:38:36 »
okey racja trzeba bylo tylko sprawdzić czy jest napiecie ( było )  ale nie bylo styku + i - zrobilem malutki lucik i juz wszystko działa ;)
Jeszcze tylko zamontowac ten ściemniacz i git   :aclap  

Dzięki
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl