Autor Wątek: Rozbudowa techniczna wyposażenia w Verso 2015  (Przeczytany 1496 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fleximon

• Toyot Leżący
  • *
Rozbudowa techniczna wyposażenia w Verso 2015
« dnia: 23 Października 2024, 08:32:13 »
Dzień dobry mam kilka pomysłów na rozbudowę wyposażenia w Verso tyle że nie wiem czy to aż takie proste a po drugie opłacalne a dokładniej:
Dołożenia czujników martwego pola - czy szukać czegoś nie oryginalnego np. steelmate czy jednak oryginał z demontażu oraz jaki byłby koszt zamontowania takiego cudeńka przy takiej zabawie odrazu czujnik ruchu poprzecznego z tyłu
2. czy z dolożeniem elektrycznej klapy bagaznika jest duzo zabawy - siłowniki plus raczka otwierania wystarczaja?
3. Czy spotkał sie ktoś z tabletami toyota mp5 hd na tylnich zagłówkach - chciałbym to jesli jest możliwość przeprogramować czy działało jako android badz mogło łaczyc sie z telefonem itd
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc będę bardzo wdzięczny

Online tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Rozbudowa techniczna wyposażenia w Verso 2015
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Października 2024, 08:56:50 »
ja osobiscie nie palilbym sie do elektrycznej klapy. Mam taka, pierwsza w zyciu, w TS '23 Style. I zamiast po prostu normalnego otwierania klapy i zamykania, odbywa sie spektakl. Toyota obieszcza calemu swiatu, ze wlasnie bedzie unosic klape, potem klapa dostojnie unosi sie w gore z przeciaglym jekiem, a na koniec toyota ponownie donosnie rozglasza: "podnioslam!". Przy zamykaniu to samo. A i tak z przyzywczajenia nie opuszczam z pilota, tylko siegam reka i pociagam w dol. Operowanie beznapedowe jest mniej spektakularne, bardziej intuicyjne i daje wiecej kontroli. Ostatnio raz przy silnym wietrze, zanim sie zorientowalem, klapa stala sie zaglem, chwila grozy byla. Przy recznym otwieraniu otworzylbym deczko szparke tyle ile trzeba i spoko. A z silnikiem reakcja jest opozniona - goraczkowe duszenie pilota, czy poscig za przyciskiem, zeby ja zatrzymac, a i tak moze byc za pozno. No i przy zaparkowaniu tylem lepiej sie upewnic, czy klapa ma miejsce i nie zahaczy o to, co za samochodem. Lepiej najpierw podejsc (w czasie kiedy klapa mogalby sie juz podnosic) i sie upewnic czy jest miejsce (a i tak mozna sie pomylic). A najlepiej bylo, gdy caly w emocjach po wydaniu auta, pierwsze metry w zyciu automatem i w ogole tak bogatym autem, czym predzej zajechalem na Orlen. Zatankowalem, zamnkalem, upewnilem sie czy zamknalem, zabralem narecze wszystkich kluczykow i dokumentow (bo Toyoty kradna przeciez!), czekam w kolejce, mysle, wyjrze czy juz nie ukradli. Nie ukradli, toyota stoi, ale ... z klapa podniesiona na osciez! Tak sciskalem to narecze kluczykow, ze ... wdusilem przycisk od klapy na dluzej, to i sie poslusznie podniosla, a wraz z nia wszystkie pozostale drzwi sie odryglowaly, przeciez. A potem jeszcze raz zajechalem jeszcze raz do salonu, po drodze i poprosilem handlowca mojego zeby mi cos wyjasnil i pokazal. Wsiadl za kierownice, cos tam sie schyla, sprawdza, a tu klapa jedzie w gore (a toyota zaparkowana tylem, przez jeszcze niedoswiadczonego wlasciciela). Ja niski, on wysoki, to nie zauwazyl jak sie oparl kolanem o przycisk otwierania klapy, ten pod kierownica. Klapa na razie nieuszkodzona. Ale juz tu czytalem, ze beda klopoty z tym napedem. Czy latwo bedzie wtedy wymienic na zwykle otwieranie?
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2024, 09:25:13 wysłana przez tato60plus »

Offline sid277@interia.pl

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Verso
Odp: Rozbudowa techniczna wyposażenia w Verso 2015
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Października 2024, 12:13:02 »
dziękuje serdecznie za praktyczne przekazanie tematu - myślę że jeden temat mam z głowy :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl