Autor Wątek: Rav4 2022 wymiana kamery cofania  (Przeczytany 1139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sorento

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4 V
Rav4 2022 wymiana kamery cofania
« dnia: 25 Października 2024, 20:41:07 »
Witam,
Uszkodziłem mechanicznie kamerę cofania w Rav4 2022 wersja Exec z kamerami 360. Zamówiłem nową kamerę, ten same kod OEM. Po instalacji w trybie serwisowym kamera jest wykrywana oraz pokazuje obraz kontrolny w dobrej jakości, natomiast w normalnym trybie brak obrazu, ekran jest czarny. Czy ktoś ma pomysł co może być powodem? Kamera daje się kalibrować, natomiast w trybie pełnego ekranu kompletnie ją odłącza. Będę wdzięczny za sugestie, dzięki, Kuba

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Rav4 2022 wymiana kamery cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2024, 21:04:05 »
Witamy

W systemie Panoramic View Monitor nową kamere należy wskazać/ wybrać jako wymienioną a następnie przyuczyć wdlg szablonu tzw znaczników linii

Poprawne nauczenie potwierdza komunikat "The view data writing was completed”.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline radek2020

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2024, 21:18:31 »
Colin wie wszystko na temat RAV4,czy Ty ją produkujesz ,montujesz, zaprojektowałeś czy rozebrałeś i złożyłeś sam?

Offline sorento

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Października 2024, 15:21:50 »
Witamy

W systemie Panoramic View Monitor nową kamere należy wskazać/ wybrać jako wymienioną a następnie przyuczyć wdlg szablonu tzw znaczników linii

Poprawne nauczenie potwierdza komunikat "The view data writing was completed”.

dzięki, ale dalej utknąłem. Czy mówisz o trybie serwisowym i tam dodaniu kamery? Jaśli tak, to przeszedłem ten krok, ale bez efektu.
Czy może chodzi o jakieś ustawienia w standardowo wywołanym Panoramic View, ale tam nie ma konfiguracji poza kolorem auta :) czy może to jest zewnętrzny system?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl