Autor Wątek: Muzyka z USB a info o utworach  (Przeczytany 2005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radek79

• Toyot Leżący
  • *
Muzyka z USB a info o utworach
« dnia: 27 Października 2024, 08:25:32 »
Cześć,

Temat "poważny", ale może są tu jeszcze tacy, którzy wolą słuchać muzyki z USB :-) Pacjent Camry 2019 r. Otóż podczas słuchania muzyki z USB na ekranie multimedialnym nie wyświetla mi pełnych informacji o utworach - wyświetla nazwę pliku, wykonawcę oraz "folder główny" jako miejsce zapisanego utworu na USB, a zgodnie z instrukcją system powinien rozpoznawać tagi i wyświetlać tytuł utworu, wykonawcę i nazwę albumu. Po zakupie auta po dwóch miesiącach jazdy system jakimś cudem zaczął wyświetlać pełne informacje o utworach. W międzyczasie musiałem odpiąć akumulator i niestety znowu przestawiło się i wyświetla "po staremu".
Poza tym czasami system wyświetla okładki do utworów inne niż są zapisane w plikach - o dziwo są to okładki odpowiadających im  wykonawców. Skąd system to bierze?
Robiłem niedawno aktualizację softu i myślałem, że może to naprawili, ale ... niestety.
Może ktoś przerabiał taki "problem"? :-)

Offline Trufla

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: 2024' Camry
Odp: Muzyka z USB a info o utworach
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2024, 09:19:27 »
W przypadku rozpoznawania muzyki na FM Toyoty Infotainment korzysta z Gracenote, stąd bierze okładki do albumów, możliwe, że w przypadku muzyki z USB robi to w ten sam sposób.
2022' Toyota C-HR Style
2024' Toyota Corolla GR Sport
2024' Toyota Camry Executive

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Października 2024, 10:41:54 »
U mnie wszystko wyświetla się poprawnie. Tzn. są jakieś pojedyncze albumy, które nie wyświetlają okładki, ale ogólnie jest ok. Wszystkie pliki muzyczne przepuszczam przez program mp3tag. Od jakiegoś miesiąca używam android auto i puszczam muzykę z telefonu, bo multimedia toyoty zgodnie z instrukcja widzą tylko 9999 plików na patyku, a mam ich więcej.
béton brut

Offline Radek79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Listopada 2024, 14:21:59 »
Temat ogarnięty. Trzeba w menu AUDIO wybrać punkt Przeglądaj, a tam wybrać Utwory. Miałem zaznaczone Foldery. Dzięki za chęć pomocy :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl