Autor Wątek: Comfort, a Style  (Przeczytany 21782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Girdan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CH-R
Odp: Comfort, a Style
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Listopada 2024, 06:41:50 »
Proponuję zrobić sobie analizę potrzeb zanim zabierasz się za zakupy dubr luksusowych. Jeżeli chcesz tanie auto to nie powinieneś patrzeć w stronę Toyoty,  ktora ma teraz @€%€! na klienta i narzuca spore marże. Natomiast jeżeli chcesz koniecznie Toyoty to c-hr comfort jest teraz (o ile można tak nazwac) rozsądnie wyceniona. Co raczej wynika z faktu mocnego napompowania ceny Corolli w 2 lata +50% niż z rozsadności. Zakładam, że Yaris za 79k zł więc 40k dopłaty do C-HR, albo Yaris cross w style w podobnych pieniądzach.
Zakup C-HR to zdecydowanie fanaberią i moje chcę tTO mieć, ale wtedy nie rozkminiam czy dopłacać do wyższej wersji czy nie. Wg mnie bierzesz comfort i godzisz się z "brakami" albo stwierdzasz,że chcesz ciemne szyby, podgrzewane fotele, większe fele, czujniki parkowania i stać Cię na taka dopłatę. Potem z ofertami pomiędzy dealerami i starasz się uzyskać najniższą możliwą cenę za to samo.

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TT
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Listopada 2024, 17:04:33 »
Po prostu czytałem sobie instrukcję obsługi w której jest opisana każda możliwa funkcja aż w końcu trafiłem na funkcję, której nie ma w cenniku ani w ofercie. Stąd wzięło się moje pytanie. Nie narzekam na żadne braki wyposażenia itd. Po prostu chciałem się dokładnie zapoznać z funkcjami, które wiem że będę miał w Comforcie.

Offline KamilLL

• Prawie Toyot
  • Samochód:: chr2 comfort
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Listopada 2024, 16:22:56 »
Witam, takie pytanie mam do posiadaczy comfotrów, na grupie na fb, ktoś pisał że ta wersja nie posiada plastikowej osłony wnętrza tylnych nadkoli, tylko same blachy pokryte czymś gumopodobnym, czy to prawda ? Ewentualnie da się to dokupić i zamontować, bo jednak kamienie za jakiś czas zrobią swoje ?

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Listopada 2024, 16:36:57 »
Całych nadkoli plastikowych nie ma. Z lewej strony jest częściowa osłona plastikowa na wlew paliwa.
Reszta jest dość solidnie zalana masą wytłumiającą.
To nie to samo, co dodatkowe nadkola, ale jak na standardy Toyoty, to jest zaskakująco solidnie.

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Grudnia 2024, 13:59:27 »

Wersja Comfort ma dokładnie to co jest wypisane i odpowiednio zaznaczone w cenniku. Nic więcej, nic mniej.

Może Comfort 2 gen ma, może nie ma. Wiem, że Style 1 gen z 2021 nie ma co najmniej jednej rzeczy, która jest w cenniku - tylne światła pozycyjne LED. Chyba że jestem ślepy i ich nie dostrzegam.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #35 dnia: 08 Grudnia 2024, 15:28:59 »
Widzę 3 najbardziej prawdopodobne możliwości:
-Toyota oszukała X klientów w Polsce i żaden się o to nie upomniał.
-Pracownik Dilera zaryzykował i postawił całą swoją karierę zawodową na szali żeby podmienić te lampy, które pewnie do 3 miesięcy ktoś zostawi z likwidowanej szkody ubezpieczeniowej.
-Ty rzeczywiście nie odróżniasz świateł pozycyjnych LED, które mogą nie być FullLed a jedynie zmianą źródła światła względem podstawowych lamp.

Ocenę co jest najbardziej prawdopodobne pozostawiam każdemu do własnej oceny.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Grudnia 2024, 16:28:45 »
Widzę 3 najbardziej prawdopodobne możliwości:
-Toyota oszukała X klientów w Polsce i żaden się o to nie upomniał.
-Pracownik Dilera zaryzykował i postawił całą swoją karierę zawodową na szali żeby podmienić te lampy, które pewnie do 3 miesięcy ktoś zostawi z likwidowanej szkody ubezpieczeniowej.
-Ty rzeczywiście nie odróżniasz świateł pozycyjnych LED, które mogą nie być FullLed a jedynie zmianą źródła światła względem podstawowych lamp.

Ocenę co jest najbardziej prawdopodobne pozostawiam każdemu do własnej oceny.

Jeszcze czwarta opcja:
-tuż przed wydaniem auta ktoś się włamał do salonu i ukradł lampy LED podstawiając swoje stare, żarówkowe.

Myślę, że to najbardziej prawdopodobna opcja :D :D :D

Offline vaniek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: chr
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Grudnia 2024, 09:59:04 »
A tak z ciekawości - wszystkie CHRki gen 2 sa produkowane w Turcji, czy cos idzie np z Japoni?

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Grudnia 2024, 15:46:50 »
C-HR oraz Corolla sedan na Europę jest produkowana tylko w Turcji.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Grudnia 2024, 16:06:01 »
doszło do tego, że wybierając model należy najpierw wybrać kraj produkcji

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Stycznia 2025, 13:32:04 »
Bawią mnie te wszystkie porównania wersji comfort z pozostałymi.
To wyjątkowo bieda wersja, która w ogóle nie powinna być w ofercie.
Wystarczy ją porównać np. z wersją Tokyo edition i chyba każdy zauważy, że to 2 różne samochody, które tylko z daleka wyglądają tak samo i tyle w temacie, a cała ta dyskusja  to ....zaklinanie rzeczywistości

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Stycznia 2025, 13:45:20 »
Ależ ma swoje miejsce - ulubienica flot!
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Stycznia 2025, 17:24:12 »
Wystarczy ją porównać np. z wersją Tokyo edition i chyba każdy zauważy, że to 2 różne samochody, które tylko z daleka wyglądają tak samo i tyle w temacie

Oczywiście.
Tak samo nie warto kupować np. dwupokojowego mieszkania. Porównaj to z domem 300m2. No dwa różne światy!!
Powinno się budować tylko domy powyżej 200m2. A mieszkań nie powinno być w ofercie.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #43 dnia: 03 Stycznia 2025, 18:30:14 »
Czy Comfort ma sens w cenniku z przed promocji (140k, Style 150k)? Absolutnie nie.
Czy Comfort ma sens w aktualnym cenniku z końca 2024 (120k, Style 150k)? Ma mnóstwo sensu, patrząc choćby na Yaris Cross.
Czy Comfort ma sens w cenniku na 2025 (140k, Style 156k)? Szczerze nie wiem…
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline magnyc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #44 dnia: 04 Stycznia 2025, 14:41:41 »
Wystarczy ją porównać np. z wersją Tokyo edition i chyba każdy zauważy, że to 2 różne samochody,

Niech każdy bierze to co mu pasuje. Tokyo edyszon to też dalej ta sama C-HR wyciszona gorzej niż mój stary citroen z dieslem z 2016, czy nawet (przy niektórych prędkościach) fiat 500, którego u mnie CHRka zastąpiła (!). Boczki drzwi tylnych dalej są wykonane z przetopionego toy-toya, dalej chyba brak w niej podłokietnika z tyłu, klapa tylna dalej ma centymetrowe szpary, a myjka ciśnieniowa dalej pewnie jest wstanie podwijać uszczelki na dachu. itp itd. To wszystko za niemal 200k...

Wg. mnie sensowność tego auta kończy się na wersji style/executive. Wyżej to już chyba warto rozważyć coś wykonanego bardziej dbale.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl