Autor Wątek: Corolla r21 1.5 VVT-i 125 KM + LPG Wyłącza się LPG gdy jest gorąco  (Przeczytany 2005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mluben

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
Witam.
Ktoś wie co może być przyczyną? Zainstalowana nowa instalacja STAG. Podczas ciepłych dni i upałów (powyżej 25stopni) LPG się wyłącza. Po kilku km włącza sie znowu po czym po kolejnych kilku km znowu OFF. Czasami sytuację poprawia wyłączenie klimatyzacji ale na dłuższych dystansach nie da rady tak jechać w takich temperaturach. Spece od gazu nie wiedzą dlaczego tak jest. Jak podpinają kompa w warsztacie to nie widzą problemów.
Co to może być.

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla r21 1.5 VVT-i 125 KM + LPG Wyłącza się LPG gdy jest gorąco
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Października 2024, 15:21:42 »
Spece od gazu podpinający sprzęt "na warsztacie" nie są specami.

Instalację sprawdza się w czasie jazdy
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline JakubM83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Listopada 2024, 10:19:27 »
Dlatego nigdy nie lubiłem LPG
Ile się na tym zaoszczędzi? Nie wiele....a ile zaoszczędzi się nerwów ...wiele.
1.5 tak mało pali, że LPG wydaje się nie potrzebne

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopada 2024, 11:26:56 »
Albo skopane ustawienia, albo skopane podłączenie do obiegu wody. Praktycznie to jak nie potrafią usterki usunąć to niech instalacje zabierają, pieniądze oddają a Ty robisz gdzie indziej gdzie zrobią dobrze.

Offline zbyszko61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Listopada 2024, 15:49:32 »
Dlatego nigdy nie lubiłem LPG
Ile się na tym zaoszczędzi? Nie wiele....a ile zaoszczędzi się nerwów ...wiele.
1.5 tak mało pali, że LPG wydaje się nie potrzebne
Jeżdżę na LPG kilka lat. Co rok lub co 10 tys wykonywany jest przegląd, wymiana filtrów, sprawdzenie ustawień i zero problemów. Instalacja KME, wtryski Barracuda. Kapitalne znaczenie ma pierwszy montarz. Tu jak będzie spier....ne to potem są same kłopoty. Instalacja poprawnie wykonana i skalibrowana zawsze odwdzięcza się bezawarynją długoletnią pracą. Co do oszczędności? Ja mam inne zdanie. Miłego weekendu :)
Bo na uśmiech zawsze mnie stać :)

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: prius II
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Stycznia 2025, 12:44:14 »
Witam.
Ktoś wie co może być przyczyną? Zainstalowana nowa instalacja STAG. Podczas ciepłych dni i upałów (powyżej 25stopni) LPG się wyłącza. Po kilku km włącza sie znowu po czym po kolejnych kilku km znowu OFF. Czasami sytuację poprawia wyłączenie klimatyzacji ale na dłuższych dystansach nie da rady tak jechać w takich temperaturach. Spece od gazu nie wiedzą dlaczego tak jest. Jak podpinają kompa w warsztacie to nie widzą problemów.
Co to może być.

podeszli zdjęcia instalacji. jak tylko się wyłączy, to leć i sprawdź reduktor czy jest zimy albo oszroniony. jaki problem odpalić samochód warsztacie razem z klimą, zagotuje się w niecałe 10 minut, jeżeli wina reduktora to się wyłączy lpg

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl