Autor Wątek: Alarm i kluczyk  (Przeczytany 4840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
Alarm i kluczyk
« dnia: 05 Sierpnia 2005, 21:42:34 »
Mam pytanie czy alarm macie podpiety do kluczyka czy osobnego pilota w rolkach e12 FL  :?:    :roll:

Marty_McFly

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2005, 22:30:16 »
Ja mam Corolle od zeszłego tygodnia i mam alarm zintegrowany z oryginalnym kluczykiem do samochodu do Toyoty

adi

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2005, 22:39:03 »
Cytat: Marty_McFly
Ja mam Corolle od zeszłego tygodnia i mam alarm zintegrowany z oryginalnym kluczykiem do samochodu do Toyoty

napewno masz alarm bo w kluczyku jest centralny zamek.....a mi badziewie podpieli pod pilota wrrrr

Marty_McFly

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpnia 2005, 23:01:02 »
Cytat: adi
napewno masz alarm bo w kluczyku jest centralny zamek.....a mi badziewie podpieli pod pilota wrrrr

tzn. rozumiem, ze masz pilota i dodatkowy "wisiorek" z przyciskami?

adi

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Sierpnia 2005, 09:00:38 »
Cytat: Marty_McFly

tzn. rozumiem, ze masz pilota i dodatkowy "wisiorek" z przyciskami?

hymmm mam tylko kluczyk i pilota.... w kluczyku jest centralny zamek a w pilocie alarm i blokady wylacznik  8)

Spro-ket

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Sierpnia 2005, 16:46:34 »
hymmm mam tylko kluczyk i pilota.... w kluczyku jest centralny zamek a w pilocie alarm i blokady wylacznik

"Tylko"  to mam ja   :D
Jeden guziczek zamykający centralny i uzbrajający alarm (razem z odcięciem gdybym miał podłączone)

zeus

• Gość
Re: Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Sierpnia 2005, 16:51:28 »
Mam pytanie czy alarm macie podpiety do kluczyka czy osobnego pilota w rolkach e12 FL  :?:    :roll:

E12 FL Dynamic - alarm zintegrowany z kluczykiem. 1 - naciśnięcie zamyka centralny zamek, 2 - naciśnięcie uzbraja alarm.

ToyMan

• Gość
Alarm i kluczyk
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Sierpnia 2005, 18:13:24 »
Ja w mojej E12 SOL (rocznik 2005) mam sterowanie wszystkim (poza blokada skrzyni biegów) dwoma przyciskami w kluczyku. Centralny zamek jest w wyposażeniu standardowym, domówiłem alarm Challenger.
Działa to tak:
- nacisnięcie przycisku (z wypustkiem) w kluczyku zamyka drzwi i uzbraja alarm
- naciśnięcie przycisku (bez wypustka) - o ile alarm był uprzednio uzbrojony - otwiera zamki drzwi i rozbraja alarm. Teraz mogęwejść do samochodu, ale do jego uruchomienia muszęjeszcze podać kod immobilisera (nacisnąć określoną ilość razy przycisk, który jest jednoczesnie diodą informującą o stanie immobilisera). Kod może być jedno lub dwu lub trzycyfrowy.
To wszystko steruje jeszcze oświetleniem kabiny (zapalanie przy otwieraniu zamków drzwi, powolne wygaszanie przy uzbrojeniu).
Do tego jeszcze dochodzi dodatkowy ukryty wyłącznik i elektromechaniczna blokada skrzyni biegów (samouzbrajająca sięprzy wyłączeniu zapłonu a odblokowująca sięz dodatkowego pilota).
W ten sposób po wejściu do samochodu muszęwykonać ileś czynności i nie uruchomięsamochodu przez tylko przekręcenie kluczyka w stacyjce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl