Autor Wątek: Trzeszczenie tapicerki/plastików C-HR gen 2  (Przeczytany 1150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piteq

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II 2.0 AWD
Trzeszczenie tapicerki/plastików C-HR gen 2
« dnia: 13 Listopada 2024, 13:23:03 »
Cześć.

Czy Wy też tak macie, że podczas jazdy słychać trzeszczenie plastików/elementów tapicerki tak jak w bardzo tanich lub bardzo starych samochodach? U mnie to się wydobywa z okolic szyby (mam wrażenie, że gdzieś koło lusterka), ale dokładnie to ciężko ustalić. Na pewno bardziej od strony pasażera. Samochód ma przejechane 3 tyś. km.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
Odp: Trzeszczenie tapicerki/plastików C-HR gen 2
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopada 2024, 14:14:18 »
Zrobiłem dopiero 4 tysiące km, ale nie słyszę u siebie jak na razie żadnego trzeszczenia.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopada 2024, 08:19:11 »
Takim doraźnym rozwiązaniem byłby demontaż tapicerki i podklejenie filcem krawędzi styku tapicerki z blachą drzwi oraz wyklejenie podstaw pod kołkami, także cieńkim filcem.

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopada 2024, 09:32:57 »
To jest zwykła taśma filcowa, czy coś bardziej specjalistycznego? Nie odklei się po jakimś czasie? Szukam czegoś takiego do wyciszenia Aurisa II, wydaje mi się że prowadnik joysticka od kierunku jazdy ociera się o obudowę tunelu i trzeszczy przy niskiej temperaturze, strasznie mnie to irytuje.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl