Autor Wątek: RAV4 wyłączenie Start -Stop  (Przeczytany 2672 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mattiq9

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota RAV4
RAV4 wyłączenie Start -Stop
« dnia: 18 Listopada 2024, 10:13:25 »
Witam wszytkich użytkowników
Od roku jestem posiadaczem Toyoty RAV4, poszukuję kogoś kto się dobrze zna na tych samochodach bo zbliża się czas wymiany oleju w skrzyni i mostach i prosił bym o do radzenie gdzie to najlepiej wykonać . Również poszukuję kogoś z okolic Podkarpacia kto jest w stanie wyłączyć system start - stop

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
Odp: RAV4 wyłączenie Start -Stop
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2024, 10:25:59 »
Jak chce Ci się jechać do Krakowa. Napisz do kolegi Collina takie rzeczy ogarnia.

Offline miszkoo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: XA5
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2024, 11:58:28 »
Informacją o wymianie oleju w skrzyni Direct CVT, skrzynce rozdzielczej i tylnym dyferencjale też jestem zainteresowany, więc za każde info (kod oleju, ilość...) z góry dziękuję. Dot. gen V 2.0.
System S/S można oszukać przekaźnikiem, który imituje klikanie człowieka. Na Alli widziałem gotowe moduły do wpięcia bez przerabiania wtyczek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopada 2024, 23:36:47 »
W 2.0 direct shift cvt S.S. Działa tak genialnie ( w sensie, że tylko mocne wciśnięcie hamulca go aktywuje), że szkoda go ruszać.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2024, 12:08:13 »
Jak miałem Rav4 2.0 miałem zamontowany ten kabelek z Alli i po jednym wciśnięciu i wyłączeniu system start-stop był wyłączony do następnego wciśnięcia i jego włączenia. Nie powodowało to żadnych błędów, montowane między wtyczką a przyciskiem na desce. Po zmianie samochody mam to gdzieś w szufladzie leży nie używane.

Offline Sław

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Listopada 2024, 15:40:54 »
Cześć, start stop możesz dezaktywować odpinając czujnik maski. Na zegarach będzie się na chwilę pokazywać informacja o niespełnieniu warunków do zadziałania systemu i po kłopocie:) Nie wiem natomiast jaki to będzie miało wpływ na autoalarm jeśli masz oczywiście.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl