Autor Wątek: Czy wasze C-HR rozpoznają znaki drogowe?  (Przeczytany 1429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomkrzysz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
Czy wasze C-HR rozpoznają znaki drogowe?
« dnia: 21 Listopada 2024, 16:14:17 »
Witam wszystkich. Czy Wasze Tośki rozpoznają znaki drogowe wymienione w podręczniku użytkownika na str. 102 (C-HR I gen.)? W mojej zwykle tylko ograniczenia prędkości. Czasami "strefa zamieszkania",  nigdy "obszar zabudowany". Podręcznik wymienia 17 znaków i 7 tabliczek umieszczanych pod znakiem.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Czy wasze C-HR rozpoznają znaki drogowe?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2024, 16:22:12 »
Wynika to z algorytmu wizyjnego rozpoznawania znaków drogowych w sofcie kamery (i jego braków) -niedostosowany do niektórych charakterystycznych znaków w PL
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Listopada 2024, 20:26:14 »
Właściwie zwracam jedynie uwagę na ograniczenia prędkości, które mogłem przeoczyć i to z duzym zapasem nieufności. Często w trasie "widzi" ograniczenia gdzieś na równoległej nitce i np pokazuje 40 na trasie szybkiego ruchu.

Offline yetiq

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0L HEV
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Listopada 2024, 21:38:17 »
U mnie często pokazuje znak drogi ekspresowej podczas przejazdu obok przystanku autobusowego oznakowanego znakiem D15. Z podobieństw tych znaków to tylko prostokątny kształt pasuje  :grin:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2024, 21:51:12 »
Moja tośka "rozpoznaje" i wyświetla znaki ograniczenia prędkości i ewentualnie znak ekspresówki  :grin: ale co mnie zdumiewa to to że jak "zobaczy" znak obszar zabudowany to nic nie wyświetla ale jest reakcja bo bez marudzenia, zmienia światła drogowe na mijania  :laugh:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl