Autor Wątek: Świecąca się kontrolka poduszek powietrznych Błąd B1821 T27 1.8 Combi 2009 rok  (Przeczytany 3236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariusz87

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota T27 1.8
Witam. Na początku chciałbym się przywitać . Witam wszystkich miłośników Avensis. Moja to już druga Toyota ,wcześniej była T25.

Mam taki problem z poduszkami powietrznymi ,mianowicie ost. jak jechałem z rodziną wyskoczył mi błąd poduszki tylnej prawej  . Błąd to B1821.
Z tego co się orientuję to jest poduszka prawy tylny słupek D.  . Czytałem kiedyś ,że może  nie kontaktować pas po jego włożeniu? Od czego można zacząć naprawę ?

Pozdrawiam Mariusz.
Ps. Temat dość pilny jeżdżę z rodziną.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Witamy na forum

Wymień poduszkę fotela kierowcy, fotel po prawej stronie. Skoro jeździsz z rodziną to poduszkę zakup nową, wraz z kontrnakretkami.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline mariusz87

• Toyot Leżący
  • *
Witamy na forum

Wymień poduszkę fotela kierowcy, fotel po prawej stronie. Skoro jeździsz z rodziną to poduszkę zakup nową, wraz z kontrnakretkami.

Witaj.
Jest ,ktoś kto sprzedaje u nas na grupie takie rzeczy ? Bo to dość poważna sprawa.
Chodzi ci o poduszkę pasażera z przodu ? 
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2024, 17:07:43 wysłana przez mariusz87 »

Offline mariusz87

• Toyot Leżący
  • *
Witam. Chce doprecyzować . Błąd poduszki to B1821 ""Przerwa w obwodzie wyzwalacza bocznego ,prawa góra .
Gdzie znajduje się ten wyzwalacz ? Chodzi o kurtynę prawa?
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2024, 07:35:28 wysłana przez mariusz87 »

Offline mariusz87

• Toyot Leżący
  • *
Witamy na forum

Dla szukających rozwiązania podobnego problemu. U mnie był nie kontakt na wtyczce od kurtyny powietrznej prawej jak wskazywał wyżej wymieniony błąd.
Temat można zamknąć jako rozwiązany.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl