Autor Wątek: Avensis 2003r. Jak odłączyć brzęczyk niezapiętych pasów?  (Przeczytany 37109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
ave '03 jak wy³±czæ cholerny brzeczyk od pasów
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Sierpnia 2004, 16:09:04 »
Brzęczyk ma nie działać, nie iwem jak z kontrolką.

avanger

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Sierpnia 2004, 22:22:21 »
z tym co ja napisalem jest nastepujaco: dzwiekow brak, swiatelka migaja.

Jackal popatrze...
Z tego co wiem, to ten kod powinien byc uniwersalny dla Toyo.

Woytek: nie jest to odwrocenie. Wylacza sie dzwiek, pozostaja migajace kontrolki do czasu nie zapiecia pasow(tak samo migaja jak przy wlaczonym brzeczku).

jagjag

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Października 2004, 23:12:34 »
Witam Forumowiczów
Tez mnie denerwuje ten brzęczyk, więc wypróbowałem te "tajne kody", ale u mnie one nie działają . Albo coś źle robię.
pozdrowienia Jag

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Października 2004, 09:39:55 »
Zwróć siębezpośrednio do autora "tajnych kodów".

PS
Masz ten sam model Ave?

Darus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Października 2004, 10:24:52 »
Hmm ciekawe musze to wyprobowac!

I ta sama kombinacja kodow mozna przywrocic ustawienia?? :>

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Października 2004, 10:30:48 »
Podobno tak.

avanger

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Października 2004, 10:44:53 »
Tak, dokladnie tak samo sie to wlacza.
Trzeba pamietac, aby robic to wszystko na km calkowitych, nie na dziennych.

Pamietac trzeba, aby po wlaczeniu zaplonu i przestawianiu km ustawic je na calkowite. Potem zaplon wylaczamy, zalaczamy ponownie, przyciskamy ten sam przycisk co wczesniej. Nie odrywajac palca!! od przycisku zapinamy pasy (trudne, ale da sie zrobic ;p). Na wyswietlaczu pokaze nam sie ON/OFF. Przyciskac ten przycisk i ustawiamy jak chcemy. Wlaczamy silnik, przejezdzamy pare m., poki wyswietlacz nie wroci na km.

jagjag

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Października 2004, 17:52:39 »
Teoretycznie robięto o czym napisałeś to znaczy:
-wsiadam do samochodu
-włączam zapłon
-przyciskiem zmieniam (możliwe są 3 liczniki : 2 dzienne i 1 całkowity) na licznik przebiegu całkowitego
-wyłączam zapłon
-włączam zapłon ponownie ,następnie naciskam przycisk do sterowania licznikami (na którym jest przebieg całkowity) i trzymając go zapinam  swój (kierowcy ) pas
-i tak sobie trzymam i trzymam (wytrwałem nawet minutę) i co , i .........nic! (licznik sięnie zmienia)
pozdrawiam JAG

PS
mój model to AVENSIS 1.8 SOL liftback T25 rocznik 2003

avanger

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Października 2004, 09:18:23 »
cholera.. no nie wiem...
Mam T25 SOL+ 2003

Wsiadam, zamykam drzwi, wlaczam zaplon, ustawiam na ODO, wylaczam zaplon, wlaczam zaplon, przyciskam przycisk pod ODO, odliczam sobie te 10-12 i zapinam pas. Wlacza mi sie b - on - naciskajac przycisk pod ODO przelaczam na b - off. Nastepnie wlaczam silnik, przejezdzam z pare metrow, az przeszkoczy wyswietlacz na ODO i gotowe.

No nie wiem jak to inaczej zrobic.. chyba zrobie fotostory  :wink:

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Października 2004, 20:17:05 »
Ja szczerze mówiąc bez zapiętych pasów trochęsie dziwnie czuję, moim zdaniem fajne urządzenie . (niestety w Carinie nie mam)

jagjag

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Października 2004, 01:39:45 »
Ja bez pasów też nie potrafięjeżdzić , ale mam takie jedno miejsce gdzie mi sięzapinać nie chce. Jest to 200metrowy odcinek polnej, "ślepej" drogi dojazdowej do mojej działki. Droga prowadzi do 6-ciu działek, więc ruch na niej żaden i poza użytkownikami nikt tam nie jeździ bo z jednej strony las a z drugiej brama którą trzeba otworzyć wysiadając z samochodu.
Tak więc zapinanie pasów na  te 200m jest bez sensu , a niezapięcie jest wyjątkowo denerwujące w tym pojeżdzie.

avanger

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Października 2004, 10:34:03 »
W zapietych pasach jezdze zawsze, ale wyjezdzajac z garazu, czy wjezdzajac do niego to poprostu zapinac ich nie bede. A brzeczyk, tak czy tak dziala :evil:  :evil:
Wiec go sobie wylaczylem.

@jagjag: No nie wiem jak Ci inaczej juz pomoc... Wielu ludzi robi tak jak napisalem i im dziala.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Października 2004, 18:01:25 »
Cytat: jagjag
Ja bez pasów też nie potrafięjeżdzić , ale mam takie jedno miejsce gdzie mi sięzapinać nie chce. Jest to 200metrowy odcinek polnej, "ślepej" drogi dojazdowej do mojej działki. Droga prowadzi do 6-ciu działek, więc ruch na niej żaden i poza użytkownikami nikt tam nie jeździ bo z jednej strony las a z drugiej brama którą trzeba otworzyć wysiadając z samochodu.
Tak więc zapinanie pasów na  te 200m jest bez sensu , a niezapięcie jest wyjątkowo denerwujące w tym pojeżdzie.

...no więc tak! jedziemy na najbliższy szrot samochodowy szukamy pasów, których "wtyczka" pasuje do naszego auta i korzystną drogą kupna nabywamy tenże pas/ja zapłaciłem 15 złotych/. potem nożykiem do tapet/lub innym-tu istnieje dowolność :-DD / pozyskujemy "wtyczkę" resztępasa pozostawiając w miejscu zakupu. ... :aclap eureka, brzęczyk milczy, pas sobie spokojnie wisi a my nie bawimy sięjakimiś kodami.

i co, może być? :-DD

jagjag

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Października 2004, 21:25:31 »
To co napisał Zachary jest dla mnie ,przepraszam, bzdurą ,dlatego że z wkładaniem jakichś innych wtyczek to jeszcze większy problem. Tak normalnie jeżdżęw pasach i nie wyobrażam sobie zapinania raz pasa a innym razem wtyczki. Ten pomysł jest dobry dla kogoś kto jeżdzi zawsze bez pasów.
Co do tego pomysłu to już wcześniej wymyśliłem prostrzy sposób : zwyczajnie zapina siępas bez kierowcy i na nim siada , poco to szukać innych wtyczek?
Ale ja nie lubiępółśrodków - jakoś mi to nie pasuje.

nikt tu bzdur nie pisze- jest to jakiś sposób a czy on sękomuś podoba czy nie to inna sprawa- prosze grzecznie-Smok

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Listopada 2004, 14:08:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Ale ja nie lubiępółśrodków - jakoś mi to nie pasuje.

jak nie lubisz półśrodków to wyrwij brzęczyk i po kłopocie :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl