Autor Wątek: Yaris I 1.0 Bardzo głośne "huczenie" przy pewnych prędkościach  (Przeczytany 1009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline venomek223

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris I 1.0
Cześć! Jestem nowy i mam nadzieje że wybrałem odpowiedni dział. Otóż od jakiegoś czasu pomykam sobie Yarisem '99 z silniczkiem 1.0 i od kilku dni w samochodzie ( w zasadzie mam wrażenie jakby stało się to z dnia na dzień choć może zaczęło się robić powoli głośno tylko ja to ingorowałem) być niesamowicie głośno przy prędkościach od ok 60 do 80km/h, poniżej i powyżej tych prędkości przestaje być tak nieznośnie w środku. Do tego stopnia że czuję te "huczenie" na kierownicy? jakby coś delikatnie biło. Czy jest to wina zużytych łożysk w przednich kołach? Czy mogę szukać usterki gdzieś indziej? Np gdzieś w napędzie. Jestem laikiem z dziedziny mechaniki lecz chciałbym mniej więcej mieć jakiś punkt odniesenia żeby w razie co oddać mechanikowi samą zwrotnicę do wymiany łożysk lub inny zużyty element, pozdrawiam :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Yaris I 1.0 Bardzo głośne "huczenie" przy pewnych prędkościach
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudnia 2024, 08:40:12 »
Jestem laikiem z dziedziny mechaniki lecz chciałbym mniej więcej mieć jakiś punkt odniesenia żeby w razie co oddać mechanikowi samą zwrotnicę do wymiany łożysk lub inny zużyty element, pozdrawiam
Jak jesteś laikiem to oddaj auto do mechanika i nie staraj się zaoszczędzić w miejscu w którym nie ma za bardzo jak oszczędzać a w dodatku może się to źle skończyć bowyjdzie  drożej niż zwykła naprawa.

Offline venomek223

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris I 1.0
Odp: Yaris I 1.0 Bardzo głośne "huczenie" przy pewnych prędkościach
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Grudnia 2024, 11:47:12 »
Prawdopodobnie masz rację i tak zrobię :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl