Matko jedyna...
co do zasięgu to na yt na kanale 1001cars gość plug-inem na prądzie zrobił 108,5km także skoro w nowej jest większa bateria, wydajniejszy układ itp. to da się pewnie wycisnąć 150km a że ludzie raczej "średnio" jeżdżą to realnie będzie te ok 100km.
Co do mocy... dla "mieszczuchów" ciekawie wygląda plugin fwd o mocy 268 KM natomiast hybrydy fwd i awd-i o mocach 183 i 191KM wyglądają mega biednie... no, ale tylny napęd nie dorzuca 4KM tylko 8KM ;P
No i gdzie te 230KM z Camry... :< pewnie Colin kiedyś potwierdzi ale mam spore wrażenie że 6gen od 5gen różni się tylko obcięciem maksymalnych obrotów ze silnika spalinowego przez co ten osiąga pewnie z ~50KM mniej ale zyskując sporo "komfortu" akustycznego i wyższą efektywność/niższe spalanie, trochę mocy dorzucili do elektryka/elektryków i elo. Jak by tak się dało jakąś tylną furtką zrobić softa wgrywając wersję z Camry dodającą te brakujące prawie 50KM... z tego co tu czytałem na USA też jest jakaś mocniejsza wersja...?
A z resztą, obecną ravką pewnie będę jeździł jeszcze z 10 lat także... ;P co do wyglądu to jeszcze nie wiem co myśleć, przód chyba na +, tył chyba na -, środek mocno na -; brak pokręteł, te dziwne wielkie przyciski od trybów jazdy... jakoś mi się to nie widzi.