Autor Wątek: Czarny sen się spełnił  (Przeczytany 73932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czarny sen się spełnił
« Odpowiedź #360 dnia: 24 Czerwca 2025, 21:06:13 »
BYD i Toyota mogą produkować silniki w tych samych fabrykach na lokalne rynki azjatyckie. W Polsce Toyota produkuje na rynek europejski. W Japonii dla fabryk japońskich.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Czerwca 2025, 23:29:27 »
Sprzedawca mógł nawiązać do lidera niezawodności aby wesprzeć się współpracą tych marek gdzieś w świecie - póki co to może działać na klientów ale... jak ktoś ceni Toyotę to nie szuka chińskiej alternatywy

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #362 dnia: 24 Czerwca 2025, 23:35:23 »
Całkowicie się mylisz. Jeździłeś nieskonfigurowanym autem. Wchodzisz masz androiauto, ustawione ciemne ekrany, swoje mapy, muzykę, ustawiebia dotyczące pracy układów, ich wrażliwości, czułości, podhamowywania, ostrzeżeń... Nic nie rzuca Twoje uwagi są zaiste zabawne...
Z tymi ustawieniami układów to chyba nie bardzo, przecież takie odczytywanie znaków np. za każdym razem się resetuje do domyślnego, w sumie to ciekaw jestem, które z ustawień odnośnie systemów wspomagania zostają na stałe, bo mam wrażenie, że większość się resetuje po wyłączeniu auta.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #363 dnia: 25 Czerwca 2025, 10:53:25 »
Notabene to popiskuje cicho
Klasyczne gotowanie żaby.
Jeszcze niedawno nic nie pikało (rozpraszało), a docelowo będzie samo wysyłać zgłoszenia, a że nie potrafi skumać że skrzyżowanie zniosło ograniczenie prędkości to kogo to obchodzi..
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2025, 10:57:21 wysłana przez SNCF »

Offline calzone

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 hybrid
« Odpowiedź #364 dnia: 25 Czerwca 2025, 14:37:25 »
Wszystko się skutecznie zapisuje za wyjątkiem trwałego wyłaczenia�  ostrzeżeń o przekroczeniu prędkosci
Odległość od poprzedzającego auta w trybie aktywnego tempomatu też ci się zapisuje?

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #365 dnia: 25 Czerwca 2025, 17:20:12 »
Mylisz się. Wszystko się skutecznie zapisuje za wyjątkiem trwałego wyłaczenia  ostrzeżeń o przekroczeniu prędkosci, chociaż.. jest tam trick  który zmniejsza ilość alertów o połowę. Notabene to popiskuje cicho i wyłaczałem ten system może z tydzień. Teraz już tego nie robię.
A to ciekawe, bo myślałem, że jednak te ustawienia na zegarach się resetują, ale dobrze wiedzieć, popróbuję. Co do tego tricku to co masz dokładnie na myśli? Ja wyłączam zazwyczaj ręcznie cały system, bo mnie tylko denerwuje, ale chętnie się dowiem jakie są alternatywy.

Offline mati8201

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Skoda
« Odpowiedź #366 dnia: 25 Czerwca 2025, 17:39:14 »
A czy mozna wyłączyć pikanie przy zmianie znaku np z 50 na 70 bo to mnie denerwuj.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 25 Czerwca 2025, 20:03:22 »
A czy mozna wyłączyć pikanie przy zmianie znaku np z 50 na 70 bo to mnie denerwuj.
Tak, to wyłączysz samodzielnie i na stałe. Przytrzymaj OK i wejdziesz w tą opcję.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #368 dnia: 25 Czerwca 2025, 20:06:33 »
Notabene to popiskuje cicho
Klasyczne gotowanie żaby.
Jeszcze niedawno nic nie pikało (rozpraszało), a docelowo będzie samo wysyłać zgłoszenia, a że nie potrafi skumać że skrzyżowanie zniosło ograniczenie prędkości to kogo to obchodzi..
Tak, na koniec dnia wystawi mandat oraz naliczy punkty karne. Pewnie któregoś dnia auto samo odjedzie na szrot lub do Afryki.
Nic nam nie zostanie jak mandat i tramwaj

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #369 dnia: 04 Lipca 2025, 22:55:55 »
Odnośnie tematu przewodniego tego wątku - planowałem zakup nowej Ravki jakoś na początku przyszłego roku, ale jak zobaczyłem prezentacje nowej wersji, to zamówiłem czym prędzej obecną wersję.
Nowa nie podoba mi się wcale :(

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #370 dnia: 05 Lipca 2025, 23:41:23 »
Odnośnie tematu przewodniego tego wątku - planowałem zakup nowej Ravki jakoś na początku przyszłego roku, ale jak zobaczyłem prezentacje nowej wersji, to zamówiłem czym prędzej obecną wersję.
Nowa nie podoba mi się wcale :(
To tak jak mi.
Będzie Pan zadowolony

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
« Odpowiedź #371 dnia: 07 Lipca 2025, 18:18:35 »
Też mi nie podchodzi, zwłaszcza ten przód i plastikowy środek. Najbardziej się boje co wymyślą z corolla :( Myślałem ze zdążę zamówić ‘starą’ generacje w 2027 bo spłacam auto w 2028, ale wychodzi na to ze premiera będzie w tym roku, a sprzedaż 2026. Jak myślicie, jak długo będą trzymać corollę ‘Classic’ ? :D

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #372 dnia: 07 Lipca 2025, 18:54:48 »
To nie Skoda czy Opel 15 lat temu żeby trzymać stare modele lata po pokazaniu następcy. Przynajmniej tu w UE, w Japonii bawili się w coś takiego. Nie zostanie też pokazana w tym roku, bo przyćmiło by to RAV4, oraz lift był w 2023, historycznie jeszcze rok powinna być w produkcji. No i ostatni gwóźdź do trumny, jest już zapowiedziany mini-lift GR Corolli. 
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
« Odpowiedź #373 dnia: 07 Lipca 2025, 20:03:06 »
Przecież Toyota zawsze oferowała wersje Classic przez jakiś czas. Co do Corolli, oby, chociaż GR Corolla to raczej rynek amerykański który w ogóle ma Levina tak naprawdę. Historycznie rok w produkcji, no tak, to by się zgadzało z tym co napisałem.
« Ostatnia zmiana: 07 Lipca 2025, 20:05:13 wysłana przez Niki »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #374 dnia: 08 Lipca 2025, 14:27:31 »
Są juz jakieś dłuższe niezależne testy nowej RAV4 ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl