Autor Wątek: Czarny sen się spełnił  (Przeczytany 74041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Czarny sen się spełnił
« Odpowiedź #375 dnia: 08 Lipca 2025, 15:26:07 »
Testy drogowe pewnie pojawią się pod koniec roku.
Na razie dziennikarze dostali nową wersję do popatrzenia.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #376 dnia: 09 Lipca 2025, 16:08:24 »
Testy drogowe pewnie pojawią się pod koniec roku.
Na razie dziennikarze dostali nową wersję do popatrzenia.
W Japonii VI gen. jest już w sprzedaży.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #377 dnia: 09 Lipca 2025, 17:09:17 »
w sprzedaży
Jak się uprzesz to w Polsce diler pewnie też już weźmie zamówienie. To nie znaczy że są już w produkcji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #378 dnia: 10 Lipca 2025, 10:28:14 »
Nowa Mazda CX-5
Wygląda świetnie
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #379 dnia: 10 Lipca 2025, 12:09:18 »
No świetnie. Co z tego. Mazda ma w dupie Polskę, nie pierwszy raz. Sieć dealerów, wsparcie sprzedaży w porównaniu z toyotą jest żadne. Auto jest atrakcyjne ale niszowe. Rav4 to najlepiej sprzedające się auto świata. Przecież nie przez przypadek. Notabene - nowy model też będzie sukcesem - wielu  dziennikarzy motoryzacyjnych podkreśla, że auto na żywo wygląda znakomicie a środek wcale nie jst nieudany. Więc może poczekajmy z ocenami do momentu aż auto pojawi się w sprzedaży.
Wielu „dziennikarzy” którzy pojechali oglądać te pojazdy zrobiło to na koszt Toyoty. To nic więcej niż sponsorowane materiały, które nie są oznaczone bo technicznie pieniądze nie zostały wymienione, rozliczają się w barterze. Nie bez powodu te auta nie są dostępne dla klientów do zobaczenia. Jak będzie przekonają się potencjalni kupujący w salonach gdy pojawi się już demo. A co do sieci dilerskiej to wolałbym jednego dilera na województwo ale z specjalistami a nie tą bandę patałachów których przerasta włożenie lampy do auta tak żeby jakkolwiek pasowała. Ha tfu.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #380 dnia: 10 Lipca 2025, 13:06:05 »
Wielu „dziennikarzy” którzy pojechali oglądać te pojazdy zrobiło to na koszt Toyoty. To nic więcej niż sponsorowane materiały, które nie są oznaczone bo technicznie pieniądze nie zostały wymienione, rozliczają się w barterze. Nie bez powodu te auta nie są dostępne dla klientów do zobaczenia. Jak będzie przekonają się potencjalni kupujący w salonach gdy pojawi się już demo. A co do sieci dilerskiej to wolałbym jednego dilera na województwo ale z specjalistami a nie tą bandę patałachów których przerasta włożenie lampy do auta tak żeby jakkolwiek pasowała. Ha tfu.
Zapomniałeś jeszcze dodać że chciałbyś żeby nastąpił pokój na ziemi, zniknął głód i zapanowało  rozbrojenie międzynarodowe  :-)

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #381 dnia: 10 Lipca 2025, 17:29:44 »
Czy ja dobrze widze że relingi dachowe są podłużne od razu? czyli Belki Thule z RAV4 V nie beda pasować...

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
« Odpowiedź #382 dnia: 10 Lipca 2025, 23:12:19 »
Nowa Mazda CX-5
Wygląda świetnie
Tak, tylko na sam początek będzie w sprzedaży napęd miękkiej hybrydy o zawrotnej mocy 140 koni, dopiero później ma być zaprezentowana nowatorska hybryda... Raczej z RAV4 czy Koreańcami na początku nie ma szans z takim napędem. Tym bardziej że mazdę wychwalano za piękne wnętrze, ładnie wkomponowane ekrany a tutaj walnęli wielki tablet odchodząc od swojego stylu wnętrza + całe sterowanie dotykowe. Grono kilientów albo weźmie większego CX-60 (który według mnie proporcje ma bardzo nieciekawe) albo przejdzie na inną markę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #383 dnia: 11 Lipca 2025, 11:00:22 »
w sprzedaży
Jak się uprzesz to w Polsce diler pewnie też już weźmie zamówienie. To nie znaczy że są już w produkcji.
Nie zrozumiałeś, klienci  odebrali już pierwsze sztuki I jeżdżą po drogach.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #384 dnia: 11 Lipca 2025, 11:44:33 »
Nie zrozumiałeś, klienci  odebrali już pierwsze sztuki I jeżdżą po drogach.
oo to dobrze moze do nas trafia juz pozbawione "błędów młodości"

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #385 dnia: 12 Lipca 2025, 17:20:28 »
przecież wyglada jak stara, więc jedynie dostosowali emisje do nowej homologacj. niezły wóz, jednak wciąż bez sensownego napędu oraz z wieloma upierdliwymi drobnymi dolegliwościami..

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #386 dnia: 23 Lipca 2025, 22:20:29 »
CX60 ma kłopoty z układem kierowniczym i skrzynią biegów. Pierwszy jest mało responsywny i ma trudności z powrotem do pozycji neutralnej, a skrzynia z kolei szarpie i wydaje dziwne głosy. Co więcej - importer o tym wie ale jasno komunikuje, że skala sprzedaży w Europie jest niska więc korekt nie będzie, bo amerykański klient - a dla niego jest to auto - ma to w dupie. Polecam filmy MarkaDrivesa na YT i fora użytkowników.

Co znaczy mało responsywny? Jeździłem CX60 i układ kierowniczy jak każda Mazda ma świetny.
Skrzynia nic nie szarpie - importer o niczym nie wie.

Jak Ci się auto psuje to jedź do ASO i zgłoś do naprawy.

No świetnie. Co z tego. Mazda ma w dupie Polskę, nie pierwszy raz. Sieć dealerów, wsparcie sprzedaży w porównaniu z toyotą jest żadne. Auto jest atrakcyjne ale niszowe. Rav4 to najlepiej sprzedające się auto świata. Przecież nie przez przypadek. Notabene - nowy model też będzie sukcesem - wielu  dziennikarzy motoryzacyjnych podkreśla, że auto na żywo wygląda znakomicie a środek wcale nie jst nieudany. Więc może poczekajmy z ocenami do momentu aż auto pojawi się w sprzedaży.

Dwa miesiąca temu kupowałem CX30 w Krakowie i lepszej opieki przed i po sprzedażowej dawno nie widziałem. Ocena 6 na 5.

Ja wolę żeby Mazda dbała o auta tak jak to robi do tej pory.
Jeżdżąc 2 lata Ravką w wersji executive i przesiadając się do CX30 mam wrażenie jakby się przesiadł do Merca E klasy. Wyciszenie kosmos, jakość spasowania - perfekt. Android auto oczywiście bez kabla łączy się w 3 sekundy a nie pół minuty czasami jak w Ravce.

Ravka dalej będzie sprzedawała się dobrze ale nie dlatego że to auto bez wad.
W Maździe czekam na najnowszy silnik Skyactive Z co ma wejść w przyszłym roku. Wtedy będą duże szanse że wpadnie CX5.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #387 dnia: 24 Lipca 2025, 06:55:12 »
Co znaczy mało responsywny? Jeździłem CX60 i układ kierowniczy jak każda Mazda ma świetny.
Skrzynia nic nie szarpie - importer o niczym nie wie.

Przeciez akcje serwisowe byly https://autokatalog.pl/blog/2024/mazda-cx-60-powazna-akcja-serwisowa

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #388 dnia: 24 Lipca 2025, 08:14:22 »
Kolega przełożył odczucia z cx30 na cx60, a tak to nie działa. Niestety cx60 miała kilka istotnych mankamentów ( skrzyniapotrafiła szarpać nawet po zmisnie oprogramowania, drgania i hałas zawieszenia, czy gasnący bez ostrzeżenienua silnik), a co do obsługi, to u mnie w Szczecinie salon Mazdy jak i Toyoty należy do tego samego właściciela i mnie obsługa przedsprzedażna bardzo rozczarowała w Mazdzie. Siostrzeniec ma cx30, po trójce i jest mega zadowolony.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2025, 08:15:55 wysłana przez Krisman »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #389 dnia: 24 Lipca 2025, 11:29:27 »
A ja wam powiem tak, czekałem na tą nową RAV4, bo potrzebuje drugą w rodzinie.
Ale jak zobaczyłem to:

Zamiast tego:

To mi się nie podoba nowa z zewnątrz. Jakaś blacha w środku reflektora w ogóle wygląda jak Chiński BYD.

Wybór padł na TESLA Y AWD  - Cena ta sama,waga ta sama, wymiary te same, ale:

Względy ekonomiczne:
1. Cały koszt zakupu Tesli idzie w koszty, a nie 150.000netto limit za RAV4 plugin tym samym tylko 3/4 ceny auta idzie do odliczenia.
2. Dofinansowanie 40.000zł
3. Prąd po pisowskim rozpie***u potaniał do 0,75gr za 1kWh u mnie w firmie więc koszt przejechania 100km to 14zł vs 6l*6zł=36zł !! = 2,5x taniej jazda. Nawet nie licząc że w domu będzie z paneli ładowana.

Względy pozostałe:
1. ASO Toyoty to ****** i mam ich dość!
2. Przyspieszenie 4,8s vs 6s
3. Cisza
4. Więcej miejsca na bagaże
5. Wnętrze wykonane z dużo przyjemniejszych materiałów niż Toyoty paździerz
6. Dłuższa gwarancja
7. Wieloletnie wsparcie aktualizacjami ( w obecnej RAV4 po roku od zakupu mam już brak nowego oprogramowania układowego)
8. Więcej miejsca na nogi!! w RAV4 kolanem dotykam tego cyca od temperatury.
9. Bezprzewodowe połączenie z telefonem? Można bez zawieszających się adapterów!
10. Jazda buspasami we Wrocławiu
11. Autopilot
12. Auto odpala z telefonu nie trzeba nawet kluczyka nosić.
13. Wszystkie szyby izolowane = cisza.
14. Reflektory świecą tak że jest kosmiczna widoczność.

Minusy?
1. Sentyment do produktów Japońskich
2. Zasięg realny 500km vs 650km. W moim przypadku gdzie 99% jazd to 10-50km to żaden problem.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2025, 12:16:22 wysłana przez SNCF »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl