Autor Wątek: Czarny sen się spełnił  (Przeczytany 73736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Czarny sen się spełnił
« Odpowiedź #420 dnia: 31 Lipca 2025, 11:04:41 »
Aha. Dkatego BYD sprzedał w 2025 700 aut a Toyota 65000
Jak widać ludzie durne som...

Jeszcze 25 lat temu każdy Polak marzył o passacie od Niemca, taką miał renomę.
Dziś to złom godny pożałowania

To znaczy że 25 lat temu ludzie byli głupi? Warto zrozumieć że świat idzie do przodu więc sie wszystko zmienia.
Jak miałem pierwszego Priusa to każdy sie pukał w czoło i mówili że "Panie a kto tam rozrząd zmieni".
Ludzkość do nowości zawsze tak podchodzi, wychwalając to co zna, a szydząc z nowego.

Dziś Toyota jedzie na renomie tego napędu, a reszta to paździerz i karton. Nawet szkoda mi czasu opisywać jak tandetne jest u mnie wykończenie wszystkiego, a co dopiero multimedia.
2+2=4

Musiałem wydać dodatkowe 30k tylko żeby RAV4 Plugin wyciszyć i zmienić nagłośnienie i zrobić konserwacje podwozia. A i tak jest jako-tako. Tesla ma to w cenie.

5 lat i pozycja Toyoty(zwłaszcza w Europie) poleci na łeb na szyję, bo ich BZ4x to guano, o czym już pisałem bo miałem.
Zakład ?

« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2025, 11:19:47 wysłana przez SNCF »

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
« Odpowiedź #421 dnia: 31 Lipca 2025, 11:26:33 »
Aha. Dkatego BYD sprzedał w 2025 700 aut a Toyota 65000
Jak widać ludzie durne som...

Jeszcze 25 lat temu każdy Polak marzył o passacie od Niemca, taką miał renomę.
Dziś to złom godny pożałowania

To znaczy że 25 lat temu ludzie byli głupi? Warto zrozumieć że świat idzie do przodu więc sie wszystko zmienia.
Jak miałem pierwszego Priusa to każdy sie pukał w czoło i mówili że "Panie a kto tam rozrząd zmieni".
Ludzkość do nowości zawsze tak podchodzi, wychwalając to co zna, a szydząc z nowego.

Dziś Toyota jedzie na renomie tego napędu, a reszta to paździerz i karton. Nawet szkoda mi czasu opisywać jak tandetne jest u mnie wykończenie wszystkiego, a co dopiero multimedia.
2+2=4

Musiałem wydać dodatkowe 30k tylko żeby RAV4 Plugin wyciszyć i zmienić nagłośnienie i zrobić konserwacje podwozia. A i tak jest jako-tako. Tesla ma to w cenie.

5 lat i pozycja Toyoty(zwłaszcza w Europie) poleci na łeb na szyję, bo ich BZ4x to guano, o czym już pisałem bo miałem.
Zakład ?

Ciekawe czy byś kupił Teslę bez dofinansownia 40k skoro wymieniasz to jako plus :D

Wszyscy się składamy z naszych podatków na to bezsensowne parcie na elektryki, które nie mają przyszłości przez najbliższe lata i Toyota o tym wie, dlatego nie ma strat jak np. Ford.

Offline Viandinea

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Tokyo PHEV
« Odpowiedź #422 dnia: 31 Lipca 2025, 12:59:14 »
W tej chwili kupno chińczyka może się opłacać, ale może się też źle skończyć jak producent nie utrzyma się na rynku i wtedy może być taki problem jak z Fiskerem w USA. Poza tym Toyota/Lexus przedstawiała za każdym razem lepszą ofertę finansowania niż Chińczycy :grin: dopóki to się nie zmieni to tych aut niewiele będzie jeszcze jeździć.

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #423 dnia: 31 Lipca 2025, 21:29:54 »
Dzisiaj byłem się przejechać xc60 , mimo że samochód 8 lat na rynku wygląda w środku i na zewnątrz na klasę premium. Co z tego jak po jeździe testowej silnikiem benzynowym 197KM , zużycie paliwa prawie 12l. Pier... takie premium . Będę kupował ravkę po ravce i nigdy mi się nie znudzi  :grin: :grin: :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #424 dnia: 01 Sierpnia 2025, 07:18:03 »
To przejedź się T8 AWD plug in hybrid (lub T6 AWD plug in  hybrid).
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #425 dnia: 01 Sierpnia 2025, 08:18:42 »
ja przed zakupem obecnej ravki praktycznie byłem zdecydowany na xc60 T5 ( super auto z wyglądu i wykon klasa) , ale dostałem je na dzień do testów, jak się nie starałem to nie mogłem zejść poniżej 10l/100km, dlatego zrezygnowałem, choć ostatnio znajomego spotkałem co twierdzi, że ma spalanie 7-8 l/100km , ale to tylko jego "słowa", takich opowiadaczy znam wielu.

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #426 dnia: 01 Sierpnia 2025, 08:51:33 »
No ale stwierdzenie, że cx30 jest gorsza pod każdym względem od c-hr...bardzo odważna teza

Czemu? Rynek to wycenił. Sprzedaz CHR jest 10 razy wieksza. Albo 20. A ceny te same.

Ty się kierujesz wynikami sprzedaży a nie jakością auta????

Współczuję. CX30 jest pod KAŻDYM względem lepsze od CHR ale mam zamiaru walczyć z wiatrakami.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline Viandinea

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Tokyo PHEV
« Odpowiedź #427 dnia: 01 Sierpnia 2025, 09:23:07 »
ja przed zakupem obecnej ravki praktycznie byłem zdecydowany na xc60 T5 ( super auto z wyglądu i wykon klasa) , ale dostałem je na dzień do testów, jak się nie starałem to nie mogłem zejść poniżej 10l/100km, dlatego zrezygnowałem, choć ostatnio znajomego spotkałem co twierdzi, że ma spalanie 7-8 l/100km , ale to tylko jego "słowa", takich opowiadaczy znam wielu.

Zależy jak i gdzie jeździ. Cupra Formentor 310 KM, spokojna jazda 70-90km/h ~7-8l/100km, miasto ~12-13 :grin: Także jak dojeżdża do pracy i nie jest to jazda od świateł do świateł to spokojnie może tyle mieć.

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #428 dnia: 01 Sierpnia 2025, 11:02:42 »
T8 AWD plug in hybrid

Jakbym miał wydać na takie volvo z wtyczką 350tys , to wolałbym trochę dołożyć i kupić nowego LC

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #429 dnia: 01 Sierpnia 2025, 12:02:21 »
T8 AWD plug in hybrid

Jakbym miał wydać na takie volvo z wtyczką 350tys , to wolałbym trochę dołożyć i kupić nowego LC

A walizki DHLem puszczac =]

Co to ceny, w volvo dosc ostro rabatuja - przy dobrej konstelacji gwiazd i wykonywanego zawodu mozna uciac 25% jak nie lepiej.
Wtedy T6 ultra z paroma dodatkami nie wyjdzie niewiele ponad 260.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #430 dnia: 01 Sierpnia 2025, 13:17:41 »
...dokładnie, a T8 można mieć poniżej 300 bez najmniejszych problemów, tu przykład przed negocjacjami...

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #431 dnia: 01 Sierpnia 2025, 14:50:10 »
Moi znajomi przesiedli się z GLC ma XC60 T8 -zwykle użytkują po ok. 3,5-4 lat. Samochód miał 3tys km i 3 razy wracał na lawecie- różne przypadłości. Kamery tylnej, która nie włącza się nie mogą od prawie 3 lat naprawić. Ogólnie mówią, że dużo lepszy merc był. Tym 2x muszą nakręcać w miejsca gdzie tamten wjeżdżał od razu. Mnie osobiście nie powalił tym premium po kilku jazdach. Piano wszędzie, czarne wszystko w śroku (rzecz gustu) i ciasno z tyłu. Wyposażenie jak w większości.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #432 dnia: 01 Sierpnia 2025, 18:03:06 »
Tak, tylko tu nie o awaryjność, czy premium chodziło ( choć w stosunku do Toyoty, to inna bajka), a o porównanie spalania w dwóch różnych napędach. Hybryda Toyota vs midHybrid Volvo i zdziwienie, że w mieście spali i 12l/100 :)

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #433 dnia: 02 Sierpnia 2025, 09:39:48 »
Właśnie podpisywaliśmy w firmie umowę na prąd na następny rok, w taryfie B 399zł netto/1MWh

Na prądzie po Wrocławiu to jest teraz latem taka średnia, wychodzi jakieś 11zł brutto za 100km czyli 2 litry PB:
Za jazdę w całkowitej ciszy, coś wspaniałego.

« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2025, 10:06:04 wysłana przez SNCF »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #434 dnia: 02 Sierpnia 2025, 10:15:08 »
Cytuj (zaznaczone)
na elektrykach a palimy 3,5 litra

Pan jest tak nakręcony, że nie widzi nawet że podaję wyniki z Toyoty RAV4 Plugin.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl