Witam, to mój pierwszy post na grupie.
Co do umiejscowienia kamery, to jak w każdym aucie ja montuję ją dokładnie na środku, przed obudową za lusterkiem. Kamera ma wtedy najlepsze pole widzenia, nie jest widoczna od strony kierowcy a jednocześnie jest dobrze dostępna w razie potrzeby.
Natomiast nurtuje mnie inna kwestia - czy jeśli podepnę kamerę na stałe, jak w każdym innym aucie, za pomocą dedykowanego zasilacza. to jak to będzie się miało do rozładowywania baterii. Czytałem dość sporo, że jest to bolączka tego auta i kilka dni w garażu może auto uziemić. Zdarza mi się, że nie jeżdżę ze 3 albo 4 dni, wiec nie chciałbym mieć sytuacji, że chcę gdzieś jechać, a tu lipa, bo auto nie reaguje, ponieważ śmieszny mały akumulator się rozładował.
Jeśli chodzi natomiast o podłączenie modułu zasilania kamery, a jest on na 3 przewody - masa, plus stały i plus po zapłonie, to nie będę miał z tym większego problemu. Masa do karoserii, stały plus podepnę się pod gruby przewód wiązki głównej, natomiast plus po zapłonie chcę podpiąć pod gniazdo zapalniczki. Będzie trochę ciągnięcia przewodu od niej, ale to nie problem, jeśli ma to być profesjonalnie i przede wszystkim bezpiecznie. Tylna kamera oczywiście na tylną szybę.
Moja kamera to 70MAI A800S Duo - Mam w 2 autach, nigdy nie zawiodła.