Autor Wątek: MK Kashiyama  (Przeczytany 9557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomasz.radzisze

• Gość
MK Kashiyama
« dnia: 07 Sierpnia 2005, 11:24:22 »
witam
co sadzici o tych  przednich klockach do e11 uk z 2000
pozrdawiam

Rysiu16

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2005, 14:42:02 »
wszystko OK. niektórzy mają z tym problem ale u mnie hamulce są bardzo ostre.
Klocki zakładało ASO a tarcze nigdy nie były przegrzane.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
MK Kashiyama
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Sierpnia 2005, 15:41:29 »
Ja mam te kloce na jeszcze orginalnych toczonych tarczach lubia popiszczec ale ogolnie mimo ze sa twarde to wytrzymaja dluzej podobno niz orginaly ze wzgledu na twardosc a i hamowanie jest OK :-)
Inna firma ktora jest godna polecenia to Nisshimbo ale chyba ciezko dostac a kashyame bez problema kupi sie w JC :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
MK Kashiyama
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpnia 2005, 11:41:00 »
Godnych polecenia jest wiecej. Wszystko zalezy do czego maja byc uzywane. Kashiyama jest fajna i wiele osób chwali tą firme.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Bisua

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpnia 2005, 12:26:27 »
polecam textara albo ferrodo  :wink:

Rysiu16

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sierpnia 2005, 12:38:38 »
będęmusiał wymienic i potrzebujęjakichś miekkich klocków aby nie zddzierały tarcz.
Ktoś wie które są miekie?.

kluzik

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpnia 2005, 18:03:32 »
A czy wie ktoś jakie były montowane klocki fabrycznie w japońskiej Corolli z 2000 r.? Bardzo dobrze hamują, a podejrzewam, że są jeszcze fabryczne, bo samochód ma przejechane 50 tys. (jeździł pan co nie przekraczał 3 tys. obr/min silnika);) Tak więc kupiłbym te same. I jaka firma pakuje klocki do pudełek Toyota?;)
Pozdrawiam

Rysiu16

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Sierpnia 2005, 20:21:05 »
Umnie jako orginał od nowaości był Lucas a wymieniłem na Ferodo. Obydwa są porównywalne i działają rewelacyjnie. W poprzedniej mojej rolce E11 założyłem jakiś włoski wynalazek i zaczeły sięjaja . Raz siła hamowania drastycznie malała innym razem przy tej samej sile nacisku na pedał można było z pasami i fotelem wylecieć przez przednią szybę. Oczywiście abs turkotał jak oszalały. Lepiej dopłacić i kupić Ferodo lub Lukasa. Różnica 40 zł a jakość nieporównalna.

kluzik

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Sierpnia 2005, 21:13:39 »
no tak, ale własnie te Lukasy to są prawdopodobnie z angielskich Toyotek:) Chociaż może sięskuszę. Jednak cały czas mnie ciekawi jaka firma montuje w japońskich samochodach fabrycznie klocki i czy można je gdzieś tu kupić? Może ktoś będzie wiedział..:)

MIAN

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Sierpnia 2005, 00:31:21 »
Cytat: Croom
Ja mam te kloce na jeszcze orginalnych toczonych tarczach lubia popiszczec ale ogolnie mimo ze sa twarde to wytrzymaja dluzej podobno niz orginaly ze wzgledu na twardosc a i hamowanie jest OK :-)
Inna firma ktora jest godna polecenia to Nisshimbo ale chyba ciezko dostac a kashyame bez problema kupi sie w JC :-)

Dokładnie tak. Kashyama lubi piszczeć chociaż tylko na samym początku. Ale hamowanie jest bardzo dobre. Generalnie w warsztacie polecono mi je zamiast klocków Brembo, bo na te nie było skarg, a Brembo podobno już ne jest takie samo jak kiedyś i ludzie sięskarżą.

kluzik

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Sierpnia 2005, 00:36:09 »
Brembo w sensie Ferodo?;) Chociaz to i tak ta sama firma:p

kluzik

• Gość
MK Kashiyama
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpnia 2005, 00:09:43 »
Witam. Podzielęsięswoją opinią ze zmontowania pewnego zestawu hamulcowego do Toyoty Avensis 2001 r. Wiem, że to jest forum Corolli, ale chodzi tu o klocki Kashyama w połączeniu z tarczami hamulcowymi Zimmermann Sport. Cytuję:
"Niestety. Dziś przetestowałem te hamulce. Są słabe. Po trzech hamowaniach z prędkości ok. 100 km/h tak naprawdęprzestały być skuteczne. To jest stanowczo za słaby wynik. Dodam, że zestaw ma przejechane ponad 2 tys. km i był też zmieniony płyn hamulcowy. Przypuszczam, że wina leży tylko i wyłacznie po stronie klocków, bo same tarcze chyba nie mają aż tak wielkiego wpływu na skuteczność hamowania, tym bardziej, ze są to niby sportowe tarcze (tak jest napisane na pudełku). Tak więc zaczynam szukać innych klocków i jak najszybciej je wymienię. Tylko obawiam się, że nie znajdęMoże spróbujętoyotowskie. Czy ktoś wie jaka firma pakuje w pudełka Toyoty klocki? Na pewno NIE POLECAM Kashyiama!!!!"
Maciek

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
MK Kashiyama
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Sierpnia 2005, 11:30:35 »
Cytat: Rysiu16
będęmusiał wymienic i potrzebujęjakichś miekkich klocków aby nie zddzierały tarcz.
Ktoś wie które są miekie?.

Sposób na klocki jest jeden: trzeba zrobić ryskępaznokciem na klocku, jak będzie rysa to OK jak nie będzie rysy to są twarde.  :-DD    stary malmacki sposób....

Napewno godne polecenia są klocki, brembo i ferodo ewentualnie.....

www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl