Autor Wątek: Sygnał otwarcia drzwi 12V  (Przeczytany 994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andhrut

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E21 TS
Sygnał otwarcia drzwi 12V
« dnia: 08 Grudnia 2024, 16:46:05 »
Cześć wszystkim. Potrzebuję znaleźć sygnał otwarcia drzwi - otwierasz drzwi: jest +12V, zamykasz drzwi: jest 0V. Skąd go najłatwiej wyciągnąć? Próbowałem z oświetlenia podsufitki, ale nie mogłem znaleźć, możliwe że tam jest inne sterownie niż +12V i 0V.
Auto: Corolla E21 kombi po lifcie.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Sygnał otwarcia drzwi 12V
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2024, 17:39:03 »
Witamy na forum

Nie ma takiego sygnału
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline andhrut

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2024, 18:19:32 »
Szukam sposobu podłączenia podświetlenia nóg, który działa tylko na otwarcie drwi a gaśnie po ich zamknięciu. Szukałem na forum, ale bez skutku. Może jakieś podpowiedzi?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2024, 18:48:33 »
Podłącz plusa swojego oswietlenia w miejsce - złącze w słupku A po lewej stronie, w sygnał plus do zasilania stałego lampki sufitowej. Podłącz minus do tej samej kostki, ale tym razem do pinu z sygnalem masowym sterowania lampka sufitowa z modułu body.

Przy takim podłączeniu Twoje podświetlenie włączy się w momencie otwarcia drzwi.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline andhrut

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Grudnia 2024, 19:43:35 »
A można to podłączyć przy lampce sufitowej, skoro ze słupka to idzie do góry? Bo rozbierałem już słupek A i szukałem w dwóch dostępnych tam kostkach i nie znalazłem. Chyba, że przeoczyłem. Prosiłbym o dokładny pin lub kolor przewodu jeśli to nie problem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl