Witam serdecznie.
Nie jestem częstym gościem bo nie bardzo mam czas ale proszę o pomoc.
pacjent PRIUS generacja 2 rok 2005 przebieg ponad 340 tyś.
OBJAWY:
padło łożysko LP.
zapaliły się kontrolki żółte WSZYSTKIE MOŻLIWE od ABS i czerwona hamulca postojowego
po wymianie łożyska:
mostek w kostce 4+13, potem reset przez wciskanie pedału hamulca
EFEKT:
wszystko OK
po włączeniu zapłonu pompa ABS pracuje słychać ,po wyłączeniu zapłonu pompa ABS pracuje słychać, w czasie jazdy ABS działa, Kontrola trakcji, poślizgu dział. odzyskiwanie energii wszystko OK.
Po przekroczeniu 100km/h nie wiem w jakiej dokładnie prędkości z licznika pojazdu coś 106.
zapalają się TRZEJ KRÓLOWIE w kolorze ŻÓŁTYM. nie działa nic ABS trakcja odzyskiwanie w czasie hamowania pedał hamulca twardy. Dojeżdżam do ronda, skrzyżowania lub inna sytuacja która spowoduje utratę prędkości do ok. 5-10 km/h i potem wzrost prędkości w granicach 30 km/h powoduje przywrócenie funkcji życiowych tak że w pojeździe nie można odczytać błędu.
Kolega powiedział mi że pompa ABS pracuje właściwi i trzeba szukać gdzie indziej.
AAA zauważyłem że w czasie hamowania już prawie przed zatrzymaniem nie mówimy o zadziałaniu ABS ale tak jakby popuszczenie ciśnienia w układzie hamulcowym występuje. Nie wiem czy dobrze to napisałem. Mam takie wrażenie że hamowanie jest mniej skuteczne ale nic nie robię trzymam nogę na hamulcu i w sekundach następuje dohamowanie. Może to skrzynia biegów????? Oczywiście wszystko w tedy działa właściwie nic się nie wyświetla żaden błąd - raz się przestraszyłem i nacisnąłem powtórnie na hamulec to ABS zadziała. Jedynie co mam zmienione to przekaźniki niebieskie duże i chyba zielone czy szare małe po 2 w skrzynce w komorze silnika od ABS-u bo moje się rozleciały i pewnego czasu zaczął się pisk w okolicach deski rozdzielczej.
jak jakiś program ogarnąłem od kolegi to raz tylko gdzieś pokazał się błąd czujnika prędkości LT
Proszę o pomoc. Jak ktoś z okolic LUBLINA lub Lubelszczyzny to jestem w stanie podjechać.