Autor Wątek: Wycieraczki machają i przestają.  (Przeczytany 663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Browiec

• Toyot Leżący
  • *
Wycieraczki machają i przestają.
« dnia: 23 Grudnia 2024, 21:10:45 »
Witam, mam problem z wycieraczkami, ogólnie to jest raz problem raz go nie ma, jak włączam wycieraczki na auto (1x w dół) i obojętnie jaka częstotliwość to działają zazwyczaj parę minut, potem wogóle przestają machać, nie da się włączyć jednego machnięcia (2x do góry manetka przełaczając z auto) wogóle wycieraczki nie reagują, jedyna opcja to włączenie ostatniego biegu wycieraczki wtedy następuje tzw. reset wycieraczek i ZAWSZE zaczynają działać. Miał ktoś podobny przypadek ? Silniczek z całym mechanizmem do wymiany, przekaźnik wycieraczek czy manetka? Filmik co się dzieję z wycieraczkami jak przestają działać właśnie na auto.  https://drive.google.com/file/d/1Lv2LKimx6sOXcAepU7lNwrdK5dsfvTbc/view

Offline Browiec

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wycieraczki machają i przestają.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudnia 2024, 18:04:57 »
Witam, odpowiem sobie sam, bowiem rozwiązałem problem, a może ktoś później będzie miał podobny to sprawa wygląda tak, problemem tutaj był silniczek i te blaszki co ma w środku wraz z szczotkami, znalazłem cały mechanizm z olx silniczkiem za 50zł, wymieniłem całość (dobre 20 min zabawy) i jest ok,miałem jeszcze jeden problem z wycieraczkami - nie dojeżdżały do dołu szyby i się zatrzymywały wyżej niż poziom "0", na korbie silniczka obluzowała się nakrętka i wystarczyło ją tylko dokręcić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl