Autor Wątek: bateria HV samoróbka:)  (Przeczytany 7115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: prius II

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: bateria HV samoróbka:)
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Stycznia 2025, 20:49:27 »
Ale to nie Twój „wynalazek”. Pokaż coś swojego geniuszu.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Stycznia 2025, 20:59:10 »
Znalazłem schematy:https://www.cheops4.org.pl/cheos/viewtopic.php?f=53&t=2635

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Stycznia 2025, 21:12:50 »
Ale to nie Twój „wynalazek”. Pokaż coś swojego geniuszu.
Niema czegoś takiego jak coś swojego. Wszystko już istnieje, wystarczy sięgnąć po wiedzę. Ostatnio był fresk w chramie datowana 2 tys lat temu tam był gość na współczesnym rowerze. Oficjalnie rower wynaleźli 1880 roku niemcy. Tesla nic nie wynalazł. Po prostu dali mu książki poczytać on porobił notatki a potem publikował. Kiedyś zastanawiałem się nad sposobem ładowania 4 akumulatorów a po jakimś czasie znalazłem ten sam sposób u tesli. Kto w tym wypadku geniusz ja czy tesla?:)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Stycznia 2025, 21:14:44 »
Chwaliłeś się obaleniem kilku praw fizycznych. Możesz to pokazać i udowodnić?

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Stycznia 2025, 22:24:08 »
Chwaliłeś się obaleniem kilku praw fizycznych. Możesz to pokazać i udowodnić?

Oczywiście! Tu opisałem szczegółowo z grafikami i zdjęciami. Jak obalić mit, że baterii HV nie da się naprawić inaczej jak wymiana modułów na nowe zbalansowane idealnie do starych. Nigdzie oprócz tego tematu nie przeczytasz o takich rzeczach.
 Obaliłem mit, że różnej chemii się nie łączy równolegle. Przy okazji połączyłem dwa różne magazyny które uzupełniają się idealnie (kiedyś to opiszę).
Obaliłem mit, że sterownie wentylatorem baterii odbywa się wyłącznie napięciowo.
p.s: Oczywiste jest, że to nie było posunięcie mojego genialnego umysłu, bo się nie znam na bateriach i prądzie (nawet nie mam pojęcia czym prąd jest), tylko moja nie wiedza i intuicja jak zawsze po analizie dotychczasowych osiągnięć innych, doprowadziła mnie tam gdzie trzeba.

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **

Offline topoll

• Toyot Spamer
bateria HV samoróbka[emoji4]
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Stycznia 2025, 00:32:31 »
To już Ci Colin wyjaśniał. Ja chcę zobaczyć dowód że prawa Kirchoffa nie działają. Nie opowiastki i kilka rysuneczków. Zresztą w paincie można sobie namalować  wszystko.
Był choćby taki człowiek, który chwalił się, że dzięki jego modyfikacji silnik dużego fiata na luzie produkuje bodaj 24KM a nie 6KM…
I to była prawda. Tylko w wyniku swojej ignorancji nie miał świadomości, iż to oznacza czterokrotne pogorszenie a nie poprawę.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2025, 00:38:42 wysłana przez topoll »

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Stycznia 2025, 08:24:56 »
Nie bardzo rozumiem to ty będziesz decydował co mam opisywać? Biorąc do ręki baterię albo dotykając przewód wiem, że w nim jest napięcie. Niby jak mam ci to udowodnić? Nie rozumiesz, że jesteś ograniczony urządzeniami pomiarowymi. Kirkoff też był nimi ograniczony. Jak wytłumaczysz, że dwie baterii połączone równolegle, z jednej idzie prąd 40A a z drugiej 0?:) Baterię były ładowane jedną ładowarką razem. A wszędzie piszą, że słabsza bateria ciągnie resztę w dół.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Stycznia 2025, 09:36:13 »
Przeprowadź dowód, który zaprzeczy twierdzeniom Kirchoffa.
Z użyciem poprawnego aparatu matematycznego. Inaczej to tylko bajdurzenia. To, że coś widzisz, czujesz nie oznacza stanu obiektywnego tylko właśnie efekt ograniczenia Twojej percepcji.
Ja na przykład osobiście w różnych miejscach widziałem wodę płynącą pod górę. Ba, nawet samochody też jechały pod górę - bez włączonego silnika.  I to nawet wtedy gdy poziomica obiektywnie pokazywała spadek w drugą stronę. Cud? Złamanie prawa ciążenia?
Nie, jest całkowicie zgodne z fizyką logiczne wytłumaczenie tego zjawiska. A to co widzimy wynika właśnie z ograniczeń naszej percepcji.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2025, 09:37:55 wysłana przez topoll »

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: bateria HV samoróbka[emoji4]
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Stycznia 2025, 10:08:50 »
Przeprowadź dowód, który zaprzeczy twierdzeniom Kirchoffa.
Z użyciem poprawnego aparatu matematycznego. Inaczej to tylko bajdurzenia. To, że coś widzisz, czujesz nie oznacza stanu obiektywnego tylko właśnie efekt ograniczenia Twojej percepcji.
Ja na przykład osobiście w różnych miejscach widziałem wodę płynącą pod górę. Ba, nawet samochody też jechały pod górę - bez włączonego silnika.  I to nawet wtedy gdy poziomica obiektywnie pokazywała spadek w drugą stronę. Cud? Złamanie prawa ciążenia?
Nie, jest całkowicie zgodne z fizyką logiczne wytłumaczenie tego zjawiska. A to co widzimy wynika właśnie z ograniczeń naszej percepcji.

Z użyciem poprawnego aparatu matematycznego.- Aaa czyli dajesz mi kulę i każesz za je pomocą przeprowadzić, dowód, ze o kulach da się biegać szybciej niz na rękach? Już ci napisałem że kirkof był ograniczony i tym ograniczeniu jego prawo działa. wystarczy zrobić krok w bok i już matematyka zawodzi:). Nic ci nie będę udowadniał a zwłaszcza za pomocą matematyki. Jest bardzo ciekawy eksperyment, że robiąc kroki fibonaczy organizm mniej się mieczy i nawet się ładuję co kolwiek to znaczy. Żaden wzór matematyczny tego nie zweryfikuje:) A każdy może to doświadczyć. No to z tego wynika, że matematyka cię ogranicza a nie percepcja.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Stycznia 2025, 11:53:15 »
Co to są „kroki fibonaczy”?
Aparat matematyczny jest alfabetem do opisania świata i wszystkich zdarzeń. Jest ścisłym narzędziem, precyzyjnym i dokładnym. I obiektywnym.
Skoro nie potrafisz tego opisać przy pomocy aparatu matematycznego to nie mamy o czym dyskutować.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2025, 11:55:22 wysłana przez topoll »

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Stycznia 2025, 15:34:20 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl