Autor Wątek: Camry kilka pytań  (Przeczytany 1232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Serwisek

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
Camry kilka pytań
« dnia: 02 Stycznia 2025, 22:05:43 »
Witam

Od pół roku jestem posiadaczem Toyoty camry 2,5 Hybrid. Auto jest z 2023 roku i jest to wersja najniższa. Mam kilka pytań, w zeszłym tygodniu byłem w ASO na pierwszym przeglądzie po 10 tys, przy okazji spytałem w serwisie co można zakodować dodatkowo do tego auta i okazało się że odkodować można szyby domykane i otwierane z pilota, co też zrobili mi. Natomiast czegoś takiego jak doświetlanie zakrętów czy świecące się światła chwilę po zamknięciu i otwarciu auta już się nie da zakodować, w radiu w ustawieniach nie ma opcji wlaczenia, pierwsze pytanie czy to faktycznie jest prawda bo do szyb chyba również trzeba mieć dodatkowy moduł domykania szyb a to się dało. I pytanie odnośnie Android Auto, u mnie przy podłączeniu kablem (bo mam telefon który tylko tak działa Xiaomi mi 9). Po naładowaniu do 100 proc samochód rozłącza telefon trzeba odpiąć kabel i wpiąć ponownie, czy to bardziej telefon czy samochód, telefon działa normalnie na innym Android Auto kable zmieniałem, ale może coś jest poprostu nie kompatybilne.
Dzięki za odpowiedź

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Camry kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Stycznia 2025, 22:13:18 »
Witamy na forum.
Opcje oswietlenia możesz mieć. Oczywiście gdy ktoś ogarnięty zamontuje stosowne dedykowane moduły (nie są od Toyoty).
Co do Androida to możesz zacząć od aktualizacji radia a jeśli gwarancja to od zgłoszenia problemu. Ale wygląda - jak to mówią i co zapewne usłyszysz - na gwarancji - iż "telefon niekompatybilny z samochodem" ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Serwisek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Stycznia 2025, 22:55:08 »
Dzięki za odpowiedź. Myślałem że da się programowo bo dołożenie modułów jest równoznaczne z utratą gwarancji tak jak mi powiedzieli w serwisie więc przynajmniej narazie odpuszczę. Co do aktualizacji radia to jest tak że na stronie są systemy multimedialne jedynie z nawigacją (ja jej nie mam) więc chyba w sposób prosty tego nie zrobię, ewentualnie gwarancja ale zapewne tak będzie jak mówisz.

Dzięki za informacje wiem już co i jak.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Stycznia 2025, 23:49:15 »
bo dołożenie modułów jest równoznaczne z utratą gwarancji tak jak mi powiedzieli w serwisie

Nie tak prędko. Popros o to stanowisko na piśmie a zobaczysz jak szybko zmienią zdanie.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Serwisek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Stycznia 2025, 11:07:58 »
A czy tak samo jest z zabezpieczeniem podwozia bo też mówili że ingerencja w profile zamknięte i mogą w razie co się przyczepić a camry ponoć rdzewieje bardzo

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Stycznia 2025, 12:23:23 »

Offline Serwisek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Stycznia 2025, 14:28:16 »
Dzięki teraz już wszystko jasne

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl