Autor Wątek: Hałasujące zagłówki GR Sport Sedan 2024  (Przeczytany 1082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus CT200H
Hałasujące zagłówki GR Sport Sedan 2024
« dnia: 13 Stycznia 2025, 18:41:33 »
Cześć Toyociarze! :D
Mam problem z zagłówkami w swojej Corolli w wersji GR Sport, na nierównościach hałasują.. na zagłówkach odczuwalny luz, zagłówki nie są dobrze dopasowanie do uchwytów i kierowca i pasażer.

Macie jakiś pomysł jak ten luz zlikwidować? To on najpewniej generuje te hałasowanie bo na nierównościach po prostu te zagłówki w tych uchwytach delikatnie latają...

ASO nic nie poradziło, mówią, że jak wymienią to będzie tak samo bo taki urok tych foteli..

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
Odp: Hałasujące zagłówki GR Sport Sedan 2024
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2025, 22:40:53 »
Ja właśnie czekam na GRa z którym nigdy nie miałem styczności poza jazdą próbną i trochę mnie to przeraża, bo przeżyłem kiedyś horror na autostradzie z rozwibrowanym fotelem w CH-Rze. Na boku dodam, że najczęściej wystawione auta z minimalnymi przebiegami/sprzedawane po <roku były właśnie GR Sporty w Dynamicu, ciekawe co było powodem szybkiej sprzedaży?

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2025, 00:13:47 »
Odpowiem, bo plują se w brodę że za tę cenę nie wybrali se innego auta lub nie dołożyli trochę kasy i nie wzięli Lexusa.

Odklejające się końcówki w spojlerze w wersji Sedan GR, odchodzące listwy boczne ozdobne, krzywy wyświetlacz projekcyjny którego nie da się wypoziomować czy hałasujące zagłówki to tylko nieliczne z wad tego auta.

Na domiar złego wszystko to musiałem sam naprawiać bo ASO wykonywało te naprawy w tak beznadziejny sposób że nie wiedziałem jak to skomentować. Odpadający spojler i listwy które odklejały się na upałach naprawiłem zrywając te elementy i stosując jako podkład pod taśmę dwustronną porządny Primer z firmy 3M, inaczej wszystkie te dokładki GR odpadają.

Sam zamierzam wystawić swojego GR Sport po roku jak skończy mi się umowa flotowa na sprzedaż i będę zamieniać na Teslę Model 3 w wersji Performance
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2025, 00:17:39 wysłana przez Misiek00 »

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia 2025, 00:55:27 »
Odpowiem, bo plują se w brodę że za tę cenę nie wybrali se innego auta lub nie dołożyli trochę kasy i nie wzięli Lexusa.

Odklejające się końcówki w spojlerze w wersji Sedan GR, odchodzące listwy boczne ozdobne, krzywy wyświetlacz projekcyjny którego nie da się wypoziomować czy hałasujące zagłówki to tylko nieliczne z wad tego auta.

Na domiar złego wszystko to musiałem sam naprawiać bo ASO wykonywało te naprawy w tak beznadziejny sposób że nie wiedziałem jak to skomentować. Odpadający spojler i listwy które odklejały się na upałach naprawiłem zrywając te elementy i stosując jako podkład pod taśmę dwustronną porządny Primer z firmy 3M, inaczej wszystkie te dokładki GR odpadają.

Sam zamierzam wystawić swojego GR Sport po roku jak skończy mi się umowa flotowa na sprzedaż i będę zamieniać na Teslę Model 3 w wersji Performance

What XD Boże wiedziałem że wchodzenie na forum to zły pomysł (albo dobry, tylko zawczasu). Ja wybrałem toyotke bo mieli lepszą ceny(ale tylko przez duży indywidualny rabat), a właśnie  nie rozumiem ludzi, którzy wydają 160 czy nawet 180 k na tą kupę plastiku. O jakie listwy chodzi? Progi czy na drzwiach coś jest, bo nie kojarzę. Co do zagłówków, możesz zmapować na drukarce 3D sprężysty plastik i wsadzić tam pomiędzy.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2025, 01:02:10 wysłana przez Niki »

Offline Trulying

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2025, 12:37:52 »
A ktoś ma tak w innych wersjach nadwozia? Bo ja w salonach w sumie widziałem 4 modele - 2 testowe, którymi jechałem (TS i HB) i 2 stojące na salonie (TS) i wsiadając nie czułem luzów, a w testowych w czasie jazdy nic nie hałasowało (oprócz auto holda). Zastanawiam się, czy to kwestia sedana, czy testówki miały za małe przebiegi (2000 i 4000 km). I czy to tyczy się tylko GR Sport, czy też innych wersji, bo przynajmniej na pierwszy rzut oka te zagłówki nie różnią się od np. Executive po liftingu.

będę zamieniać na Teslę Model 3 w wersji Performance

Akurat Tesla też nie słynie zbytnio z jakości dopasowania elementów, niby się poprawiło względem tego co było, ale wciąż widzę testy, w których plastiki uginają się pod palcami :cheesy:

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Stycznia 2025, 13:07:59 »
Ta moja Corolla w wersji GR w sedanie ma około 4 tyś. km przebiegu, auto odebrałem w lipcu z salonu w Markach ( 0 km przebiegu, samochód nowy ) i na nierównościach od wyjazdu z salonu delikatnie te zagłówki wydawały dźwięki.

Sam fotel nie ma luzu, luz ma te mocowanie zagłówka - tak jakby za mało ściskał ten pręt od zagłówka.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2025, 13:11:14 wysłana przez Misiek00 »

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Stycznia 2025, 13:12:25 »
Ta moja Corolla w wersji GR w sedanie ma około 4 tyś. km przebiegu, auto odebrałem w lipcu z salonu w Markach ( 0 km przebiegu, samochód nowy ) i na nierównościach od wyjazdu z salonu delikatnie te zagłówki wydawały dźwięki.

Sam fotel nie ma luzu, luz ma te mocowanie zagłówka - tak jakby za mało ściskał ten pręt od zagłówka.

Szczerze to byłem w tym salonie w Markach i nie zrobili na mnie absolutnie dobrego wrażenia.

na pierwszy rzut oka te zagłówki nie różnią się od np. Executive po liftingu.

będę zamieniać na Teslę Model 3 w wersji Performance

Akurat Tesla też nie słynie zbytnio z jakości dopasowania elementów, niby się poprawiło względem tego co było, ale wciąż widzę testy, w których plastiki uginają się pod palcami :cheesy:

Zagłówki były zawsze  te same w Exe i GR. W tesli przynajmniej wiesz że wszystko działa i jest jakiś prestiż, natomiast w toyocie płacisz prawie 200k i dzieją się cuda XD

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Stycznia 2025, 13:56:29 »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Stycznia 2025, 14:09:35 »
Zwłaszcza ostatnio Tesla „zawsze działa”…

https://polskieradio24.pl/artykul/3469799,Tesla-wycofuje-prawie-240-tys-samochodow-Wykryto-powazny-problem

Cytuj (zaznaczone)
Powodem wycofania jest problem z oprogramowaniem, który może powodować awarię kamer cofania w tych pojazdach.

No zayebiscie wielki problem. Hmm a ciekawe który producent montował dywaniki, które dosłownie zabijały ludzi…

Offline topoll

• Toyot Spamer
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Stycznia 2025, 16:24:15 »
Hmm a ciekawe który producent montował dywaniki, które dosłownie zabijały ludzi…
Tia, mam nadzieję że Twoje info o zagłówkach jest bardziej wiarygodne niż to o morderczych  :grin: dywanikach.
Poczytaj tylko tym razem do końca :-)

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/toyota-oczyszczona-z-zarzutow/j4wmb7g

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl