Autor Wątek: Toyota Avensis T27 szarpanie podczas jazdy, problem ze sterownikiem hamulca  (Przeczytany 1279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbyszek577

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum, posiadam Toyotę Avensis T27, 1.8, rok produkcji 2008 od ośmiu lat.  Do tej pory spokój, ostatnio zaczęła szarpać podczas jazdy. W serwisie wyszło, że jest problem ze sterowniki hamulca ręcznego, koszt modułu około 6000PLN + robocizna. Mieliście może podobny przypadek? Załączam kody błędów. Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Zbyszek577

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Avensis T27 szarpanie podczas jazdy, problem ze sterownikiem hamulca
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2025, 21:18:23 »
Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum, posiadam Toyotę Avensis T27, 1.8, rok produkcji 2008 od ośmiu lat.  Do tej pory spokój, ostatnio zaczęła szarpać podczas jazdy. W serwisie wyszło, że jest problem ze sterowniki hamulca ręcznego, koszt modułu około 6000PLN + robocizna. Mieliście może podobny przypadek? Załączam kody błędów. Z góry dziękuję za pomoc.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Toyota Avensis T27 szarpanie podczas jazdy, problem ze sterownikiem hamulca
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Stycznia 2025, 21:24:47 »
Witaj,

Tylko nie mogę połączyć ze sobą szarpania silnika i komputera od ręcznego.
Załącz te kody błędów to może się wyjaśni bo takiego konkretnego przypadku nie znam.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Zbyszek577

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2025, 21:33:35 »
Niestety nie mogę dodać zdjęcia kodów
C1201
C1288
U0073

Wiecie może jak dodać zdjęcia do odpowiedzi w forum?

Z góry dzięki za pomoc.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2025, 21:37:05 »
To nie są kody ze sterownika silnika lecz z pozostałych  ECU. One wskazują na obecną usterkę w sterowniku silnika.
Jaki błąd odczytali z silnika lub jaki proces diagnostyczny pozwolił im określić że do wymiany jest komputer od ręcznego? Wytłumaczyli?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Zbyszek577

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Stycznia 2025, 06:53:30 »
Trudno mi powiedzieć, niby podczas jazdy im to wyszło.

Offline Zbyszek577

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Stycznia 2025, 15:30:54 »
Dziś jeszcze wyskoczył :
Parking brake overhout

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl