Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV 4 2025 - MY25  (Przeczytany 17754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV 4 2025 - MY25
« Odpowiedź #60 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:00:15 »
Gratulacje dla wszystkich, którym się udało odebrać! :) Ja cały czas czekam na informację, ale podejrzewam, że pewnie to będzie w przyszłym tygodniu. Pytanie odnośnie odbioru, planuję odbierać z gościem, który później będzie zakładał PPFa i będzie dokładnie oglądał auto ze mną, ale czy polecacie zwracać uwagę na jakieś konkretne rzeczy? Czy w RAVce coś szczególnie ma znaczenie oprócz standardowego sprawdzenia lakieru i spasowania elementów, czy ktoś z Was znalazł może jakieś defekty podczas odbioru albo kojarzy takie sytuacje? Ja niestety słyszałem o paru takich odbiorach - od delikatnych odpryskach na szybach, przez lotną rdzę, na źle spasowanych drzwiach skończywczy, w tym ostatnim przypadku podobno dyrektor tego salonu próbował wmówić, że Toyota tak montuje drzwi, żeby były...bardziej aurodynamiczne. :D

Offline mario80

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #61 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:02:14 »

Offline adam18

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:06:57 »
Zamontuj sobie jeszcze can locka który dezaktywuje dodatkowo obowiązkowe pikanie przy przekroczeniu prędkości. W dobrygowskim montują, 1800 zł koszt

Offline adam18

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:11:27 »
A jak jest z ubezpieczeniem, warto brać w toyocie czy dużo się przepłaca? Jak rozumiem odbierając samochód będę musiał jakieś już mieć. Jak to ogarnąć jeśli chciałbym wziąć inne?

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:11:53 »
Zamontuj sobie jeszcze can locka który dezaktywuje dodatkowo obowiązkowe pikanie przy przekroczeniu prędkości. W dobrygowskim montują, 1800 zł koszt
Czy to jest ten najpopularniejszy na polskim rynku canlock i od kiedy canlock ma taką funkcję?

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:13:27 »
A jak jest z ubezpieczeniem, warto brać w toyocie czy dużo się przepłaca? Jak rozumiem odbierając samochód będę musiał jakieś już mieć. Jak to ogarnąć jeśli chciałbym wziąć inne?
Moim zdaniem jak można ich tylko unikać w tematach innych niż zakup (leasingu itp.) to warto, ubezpieczenie możesz przecież załatwić w każdym biurze z ubezpieczeniami, porównają Ci wszystkie oferty i wybierzesz najkorzystniejszą, jak z każdym innym ubezpieczeniem.

Offline mario80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:15:55 »

Ubezpieczenie musisz mieć oczywiście przed wyjazdem z salonu. Najlepiej w dniu rejestracji auta.
Ja zakupiłem poza salonem i wyszło sporo taniej.
Do rejestracji dostaniesz wszystkie dokumenty/dane, które są też potrzebne do zawarcia ubezpieczenia, więc bez problemu zewnętrzne biuro ogarnie Ci tę kwestię.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2025, 20:18:59 wysłana przez mario80 »

Offline adam18

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:16:21 »
QSAFE ID CAN
Aktualnie jeżdżę Toyota z takim uprzyjemniaczem i jest to dramat to pikanie.

No tak ale jak to rozwiązać tak praktycznie? Z salonu chyba nie wyjadę bez ubezpieczenia czyli muszę ich wcześniej spytać i numer rejestracyjny? Oni mi mają rejestrować. Może banalne pytanie ale nigdy nie miałem samochodu z salonu :D

Offline mario80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:23:07 »
QSAFE ID CAN
Aktualnie jeżdżę Toyota z takim uprzyjemniaczem i jest to dramat to pikanie.

No tak ale jak to rozwiązać tak praktycznie? Z salonu chyba nie wyjadę bez ubezpieczenia czyli muszę ich wcześniej spytać i numer rejestracyjny? Oni mi mają rejestrować. Może banalne pytanie ale nigdy nie miałem samochodu z salonu :D

No to muszą podać Ci te dane: nr rejestracyjny, VIN, specyfikację itp.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #69 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:36:36 »
dezaktywuje dodatkowo obowiązkowe pikanie przy przekroczeniu prędkości. W dobrygowskim montują, 1800 zł koszt

Poważny temat z tego się zrobił obecnie a dostawca tego urządzenia unika słowa "deazktywuje", "homologowane" jak ognia... napewno ta autoryzowana stacja będzie Ci wdzięczna za taką "reklamę".
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline adam18

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:40:19 »
dezaktywuje dodatkowo obowiązkowe pikanie przy przekroczeniu prędkości. W dobrygowskim montują, 1800 zł koszt

Poważny temat z tego się zrobił obecnie a dostawca tego urządzenia unika słowa "deazktywuje", "homologowane" jak ognia... napewno ta autoryzowana stacja będzie Ci wdzięczna za taką "reklamę".
Jak masz informację, że ten sposób nie działa i jest lepszy to chętnie go poznam i rozważę. Tylko to urządzenie znalazłem na forum i ktoś pisał że mu działa.

Offline polech

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #71 dnia: 04 Kwietnia 2025, 14:19:38 »
Dla osób, których RAVki płynęły na MERCURY ACE, dzisiaj dostałem informację od dealera, że wskoczył auto jest w Mszczonowie, zmienił się też status w aplikacji. :)

Dzisiaj dostałem informację że auto jest już w salonie. Umówiony odbiór na przyszły tydzień.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 04 Kwietnia 2025, 15:12:51 »
Do mnie też dzisiaj dzwonili i będę odbierał na dniach. :)

Offline adam18

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 04 Kwietnia 2025, 15:51:46 »
Ktoś mi potrafi wytłumaczyć co to niby za gwarancja Toyoty, że jak nie wykupię pełnego ubezpieczenia to ją stracę?

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 04 Kwietnia 2025, 16:07:53 »
Ktoś mi potrafi wytłumaczyć co to niby za gwarancja Toyoty, że jak nie wykupię pełnego ubezpieczenia to ją stracę?
Pierwsze słyszę, podasz jakieś szczegóły?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl